Pilates / Barre Astie / Ballet Barre Workout

Η μέθοδος Pilates δεν είναι απλώς μια μόδα! O τρόπος με τον οποίο καταφέρνει να ενεργοποιήσει και να συντονίσει το σώμα και το πνεύμα είναι αυτό που την κάνει τόσο μοναδική και ασυναγώνιστη σε σχέση με άλλα ήδη εκγύμνασης.

Pilates mat με τη Δέσποινα

Κάθε Πέμπτη στις 19:15

Ο εμπνευστής της μεθόδου Joseph, Hubertus Pilates ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φυσικής άσκησης το οποίο ονόμασε ''Τέχνη του Ελέγχου'' (Contrology). Καθόλου τυχαία η ονομασία, καθώς μαθαίνοντας να ελέγχουμε το σώμα μας και με την βοήθεια της διαφραγματικής αναπνοής ενεργοποιούμε τους κατάλληλους μύες χωρίς την παραμικρή καταπόνηση.

Η Pilates προσφέρει ένα δυνατό και ευλύγιστο σώμα με ομοιόμορφα δουλεμένους μυς, απαλλαγμένους από περιττό όγκο. Προσφέρει εξισορρόπηση του μυϊκού συστήματος και ανωμαλιών που φέρουν χρόνιους πόνους και κακή στάση όπως κύφωση, σκολίωση, οσφυαλγία και ισχιαλγία. Βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, στην όμορφη στάση σώματος και απαλλαγή από πόνους. Γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, ακόμα και τις πιο μικρές και βαθιές έως τις πιο επιφανειακές. Όλες οι κινήσεις γίνονται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του ασκούμενου, ώστε να γυμνάζεται χωρίς να τραυματίζεται, ενώ υπάρχουν και ειδικές ασκήσεις για την αποκατάσταση των τραυματισμών και τις νεύρο-μυϊκές παθήσεις. Άλλωστε τα ειδικά όργανα και τα μικρά βοηθήματα επιτρέπουν στον ασκούμενο να συνεχίζει τη γυμναστική και να κρατιέται σε άριστη φόρμα ενώ ξεπερνάει το πρόβλημα. Οι ασκήσεις μπορούν γίνουν εύκολες-δύσκολες, μεγάλης ή μικρής έντασης, αργές-γρήγορες, απολαυστικές και ανακουφιστικές ανάλογα με την ενέργεια και τις δυνάμεις που έχει ο ασκούμενος τη συγκεκριμένη ημέρα. Τέλος, ο ατελείωτος αριθμός ασκήσεων και παραλλαγών βοηθά ώστε να υπάρχει συνεχής πρόκληση και βελτίωση.

Τέλος η μέθοδος Pilates απευθύνεται σε όλους και είναι για όλες τις ηλικίες. Η ποικιλία των ασκήσεων και η χρήση των props θα σας κάνουν να την αγαπήσετε ενώ το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

 

Barre astie με τη Σοφία

Κάθε Δευτέρα στις 18:00

H “Barre Astie” βασίζεται στην “Barre a Terre”, ένας είδος μπαλέτου που περιλαμβάνει ασκήσεις οι οποίες γίνονται στο πάτωμα, αντί στην κλασική μπάρα και απευθύνεται σε χορευτές για βελτίωση τεχνικής, ενδυνάμωση, αποθεραπεία και ευεξία.

Ο Alain Astieδιεθνής προσωπικότητα του χορού, βασιζόμενος στην “Barre a Terre”, δημιούργησε μια νέα μέθοδο, λεγόμενη και ως Barre Astie”η οποία συνεχίζει να λαμβάνει μέρος στο πάτωμα (συνήθως σε στρωματάκι / mat), προσφέροντας μία ολοκληρωμένη σύνθεση ασκήσεων που διαθέτουν την αισθητική και τις αξίες του κλασσικού και σύγχρονου χορού. Είναι στην ουσία ένα χορευτικό μάθημα δαπέδου που δεν απευθύνεται μόνο σε χορευτές, αλλά και σε όσους αναζητούν την εκγύμναση που να συνδυάζει χαλάρωση και ευεξία. 

H “Barre Astie” μας μαθαίνει να τοποθετούμε σωστά τη σπονδυλική στήλη, ώστε να μην την καταπονούμε, και χαλαρώνει αισθητά τις ισχιακές αρθρώσεις. Όλες οι μυϊκές ομάδες και αλυσίδες απελευθερώνονται, καθώς δουλεύουμε σε συνδυασμό με την αναπνοή μας. Τέλος, ενισχύει την ισορροπία ανάμεσα στην τονικότητα και την ελαστικότητα των μυών, μέσα από μία συνεχή ροή κίνησης.

Δεν χρειάζεται να διαθέτεις το σώμα ή τις δυνατότητες ενός χορευτή για να ασχοληθείς με αυτήν την άσκηση.

Είναι μία μέθοδος που θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις το σώμα σου καλύτερα, ενεργοποιώντας την χορευτικότητά σου, φέρνοντας τον άψογο συντονισμό της αναπνοής με την κίνηση. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από την προεφηβεία και μετά. Οι ασκήσεις γίνονται κυρίως στο έδαφος και είναι απολύτως ασφαλείς και αποτελεσματικές, ακόμη και για τους αρχάριους των μεγαλύτερων ηλικιών.

 

Ballet Barre Workout με τη Ralitza

Kάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9:00

 

Το μάθημα είναι βασισμένο στη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του Ρώσικου Κλασικού συστήματος μπαλέτου Vaganova, εμπλουτισμένου με τη προσέγγιση του New York City Ballet Work out. Αποτελεί μια μέθοδο εκγύμνασης για όλο το σώμα, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες του κάθε μαθητή ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενης εμπειρίας στο μπαλέτο. Το μάθημα προσφέρει αποτελεσματική εκγύμναση σώματος, μυαλού και μνήμης δουλεύοντας με μια αρμονική ροή ασκήσεων πάνω σε κλασική μουσική σε μπάρα μπαλέτου αλλά και στο πάτωμα. Οι ασκήσεις έντασης εναλλάσσονται με ασκήσεις stretching, δυναμώνοντας όλες τις μυϊκές ομάδες με τρόπο φυσικό, χτίζοντας σώματα με ισορροπία, ευελιξία, δύναμη και χάρη όπως μόνο το μπαλέτο μπορεί να κάνει.

 

 

 

 

Comments are closed.