Authentic Lindy Hop/swing dance

Lindyhop+in+ParisAuthentic Lindy Hop/swing dance με τον Δημήτρη και τη Δονάτα

Κάθε Δευτέρα στις 21:00 (beginners level) και Τρίτη στις 20:30 (improvers level) 

Επικοινωνήστε στο 2130418585 ή στείλτε mail στο info@hobnob.gr και μπείτε σε λίστα αναμονής για το νέο μας τμήμα αρχαρίων! 

Σχετικά με το χορό

Γιατί λέγεται Lindy Hop?

Το όνομα του χορού αυτού είναι τελείως τυχαίο γιατί ο κόσμος τότε χόρευε απλά στην μουσική της εποχής. Δε τον είχε ονομάσει κάπως επίσημα, απλά πήγαινε “για χορό”! Το 1927, ο Charles Lindbergh πραγματοποιούσε την πρώτη σόλο πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και οι άνθρωποι ήταν συνεπαρμένοι από αυτό το «πήδημα»(Hop) στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. ‘Ολα τα μέσα μιλούσαν για το μεγάλο “χοπ” του Λίντμπεργκ (“Λίντμπεργκ χοπ” ή “Λίντυ χοπ”). Ένας σπουδαίος χορευτής με το όνομα George “Shorty” Snowden  απαντώντας στο ερώτημα ενός δημοσιογράφου για το όνομα του χορού, που εκτελούσε κατά τη διάρκεια ενός χορευτικού μαραθωνίου, απάντησε αυθόρμητα ότι αυτός ο «τρελός» χορός ονομαζόταν “Lindy Hop”. (“Κάνουμε ό,τι έκανε ο Λίντμπεργγκ, κάνουμε το ¨Λίντυ Χοπ¨.”)  Και έτσι το όνομα παρέμεινε…

To Lindy Hop είναι ο χορός στη swing μουσική. Είναι το πρώτο από όλα τα είδη Swing χορού, που γνωρίζουμε σήμερα και συνδέεται στενά με την Big Band Swing Music των δεκαετιών 1920 έως 1940. Με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις μουσικές μεταβολές που επήλθαν το Lindy Hop εξαφανίστηκε. Αλλά πλέον αυτός ο ρετρό χορός επανέρχεται με μπάντες νέο-swing και vintage στυλιστικές επιλογές εμπνέοντας  νέους, αλλά και λιγότερο νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα να χορέψουν και πάλι στους swing ρυθμούς.

Πρόκειται για χορό ζευγαριών επηρεασμένο από το «Charleston», το «Cakewalk» και το «Break Away». Βασικό χαρακτηριστικό του η ρυθμικότητα η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χορευτές να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της.

Αν και γεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης τις δεκαετίες  1920 και ’30 απο Αφροαμερικανούς χορευτές, στις γνωστές αίθουσες και θέατρα όπως το “Roseland Ballroom”, το “Apollo Theatre”, το “Cotton Club” ή το “Savoy Ballroom”, μαύροι και λευκοί χόρευαν μαζί αγνοώντας του φυλετικούς διαχωρισμούς που αποτελούσαν καθεστώς την εποχή εκείνη. Όλοι στοβιλίζονταν σε ρυθμούς swing ακούγοντας μεγάλα μουσικά ονόματα όπως o Cab Calloway, o Duke Ellington, ο Chick Webb και ο Count Bassie.

Το Lindy Hop δεν είναι ένας ρετρό χορός, αλλά ένας επίκαιρος. Οι άνθρωποι χόρευαν τότε για να ξεπεράσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και όλη αυτή η swing περίοδος ήταν η ψυχική τους άνοιξη. Το Lindy Hop πολλοί λένε είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία!

 

12371190_10153737192377207_3766748574143262672_o

Χρήσιμες γενικές πληροφορίες

  • Το lindy hop είναι ζευγαρωτός χορός με επίκεντρο το αυθεντικό στυλ των δεκαετιών 1920-1930
  • Τα ζευγάρια αλλάζουν συνέχεια παρτενέρ (lead/follow) στο μάθημα. Καλό θα ήταν να έρθεις όμως με τον δικό σου για να μπορείς να κάνεις practice και για να έχει το τμήμα ισορροπία.
  • Το κάθε μάθημα διαρκεί 90 λεπτά.
  • Leader = καβαλιέρος
  • Follower = ντάμα

 

  • Παπούτσια και άλλα: Καλό είναι να έχετε ένα ζευγάρι παπούτσια μόνο για το χορό. Στο μάθημα είναι απαραίτητα τα κλειστά παπούτσια χωρίς τακούνι (κάτι που να αισθάνεστε άνετα αλλά όχι καθαρά αθλητικό για να μπορείτε να γλυστράτε όταν χρειάζεται πχ. keds, toms, πάνινα, μπαλαρίνες, all star). Σας προτείνουμε επίσης να φοράτε άνετα και δροσερά ρούχα. Στα πάρτυ ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε!!! 
  • Νερό: Στο χώρο θα βρείτε φρέσκο δροσερό νερό απο τον ψύκτη μας. Αν θέλετε μπορείτε να φέρνετε το μπουκάλι σας και να το γεμίζετε.
  • Υγιεινή: Ο χορός αυτός χορεύεται σε ζευγάρια. Για σεβασμό στον παρτενέρ μας αντιδρωτικά, πετσέτα, πλύσιμο χεριών και τσίχλες προτείνονται.
  • Συνέπεια: Τα μαθήματα ξεκινούν στην ώρα τους.

 

Comments are closed.