Συνεργάτες

Yoga partners

Αγγελική Λαλαγιάννη

Η Αγγελική ασχολείται με τις πρακτικές της γιόγκα 15 χρόνια και διδάσκει από το 2008. Τα μαθήματα της χαρακτηρίζονται από την έμφαση στην ευθυγράμμιση, την ανατομία, την αναπνοή, τον διαλογισμό και την φιλοσοφία της γιόγκα. Τεχνικές από τον τομέα των somatics συμπληρώνουν την διδασκαλία της, ανοίγοντας τον δρόμο για βαθύτερη σύνδεση με το σώμα και τον νου. Διδάσκοντας με τέχνη και αφοσίωση, δίνει στους μαθητές της τα εργαλεία να προσεγγίζουν τη ζωή με μεγαλύτερη κατανόηση και αυτογνωσία. Με τη πολύτιμη εμπειρία της στον χώρο της γιόγκα και της κίνησης, συμμετέχει σε προγράμματα ως εκπαιδεύτρια δασκάλων γιόγκα.

Οι σπουδές της στον χώρο του Embodiment περιλαμβάνουν μια σε βάθος εκπαίδευση σχετικά με την κινησιολογία των μωρών και είναι κάτοχος του διπλώματος IDME (Infant Developmental Movement Educator) από την σχολή του Body Mind Centering.

Επίσης, είναι δασκάλα περιγεννητικής γιόγκα από την σχολή του Birthlight και διδάσκει προ και μετά γεννητική γιόγκα, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες στο ταξίδι της μητρότητας και της γονιμότητας.

Η αγάπη της για τα παιδιά και η βαθιά σύνδεση που έχει μαζί τους, της δίνει την δυνατότητα να συνεργάζεται με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και οργανώσεις που υποστηρίζουν τα παιδιά και την οικογένεια.

Τέλος, διαθέτει πιστοποίηση 3ου βαθμού από το Thai Massage School of Chiang Mai, Thailand.

«Ο νους είναι σαν τον άνεμο και το σώμα σαν την άμμο: αν θέλεις να δεις πώς φυσάει ο άνεμος, μπορείς να κοιτάξεις την άμμο.» www.yogala.gr

 Persefoni Aishwarya

Από παιδί ένιωθε μια μεγάλη έλξη για τον άνθρωπο. Το πως μπορεί να τον γνωρίσει, να τον κατανοήσει και πως, μέσα από αυτήν την γνώση, να συνδράμει στην εξελικτική του πορεία προς ένα ανώτερο ιδανικό. Προσπάθησε να προσεγγίσει αυτές τις έννοιες στο Πανεπιστήμιο, σπουδάζοντας Φιλοσοφία, Παιδαγωγία και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως γρήγορα φάνηκε πως αυτή η προσέγγιση δεν ήταν αρκετή. Χρειαζόταν κάτι Ανώτερο. Έτσι λοιπόν άρχισε το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης, το Οδύσσειο ταξίδι του γνώθι σε αυτόν, το οποίο την οδήγησε το 2004 να γνωρίσει τον Δια-λογισμό. Μέσα από αυτόν τον υπέροχο δρόμο οδηγήθηκε στη Γιόγκα που την έκανε να συνειδητοποιήσει πως όλες οι Δυνάμεις και όλες οι Αλήθειες του Σύμπαντος Κόσμου που επηρεάζουν άμεσα την Ανθρώπινη Οντότητα, υπάρχουν μέσα μας. Η Γιόγκα της αποκαλύφθηκε ως ο δρόμος που ενώνει το μέσα με το έξω, το ανώτερο με το κατώτερο—εξ΄ού και η σημασία της λέξης γιόγκα, που στα σανσκριτικά σημαίνει «ένωση». Ο τρόπος που προσεγγίζει τη Γιόγκα είναι ως Θεραπεία. Μια θεραπεία ολιστική που επιδρά σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου, το φυσικό-υλικό επίπεδο, το συναισθηματικό και το νοητικό. Τα μαθήματα που προσφέρει συνδυάζουν πρακτικές από Ηatha Yoga και Satyananda Yoga. Εξειδικευμένα μαθήματα περιλαμβάνουν Prenatal and Postnatal Yoga, Kids Yoga, Αρωματοθεραπεία, Διατροφή, Thibetan bowls, Theta Healing, και τα πολυαγαπημένα της Ανθοιάματα Bach. Εξασκεί και διδάσκει τη Γιόγκα με οδηγό την επίγνωση πως βοηθά τον Άνθρωπο να βρει τις πηγές και τα βαθύτερα αίτια των θεμάτων που τον απασχολούν. Δίνοντας του παράλληλα πρακτικές και λύσεις που τον ωθούν να εξελιχθεί Πνευματικά και να έρθει πιο κοντά με την Ανώτερή του Φύση, δηλαδή με την Ευδαιμονία.
Έχοντας συμπληρώσει 620 ώρες εκπαίδευσης, τα μαθήματα της Περσεφόνης έχουν ένα σχετικά δυναμικό χαρακτήρα και συνδυάζουν τη σωματική με τη διαλογιστική άσκηση, δίνοντας έμφαση στην εσωτερική επίγνωση.
Στα μαθήματα προσεγγίζει τη Γιόγκα με σεβασμό και Ευγνωμοσύνη, εκτιμώντας τη σωματική ευεξία αλλά και τη Γνώση που η πρακτική  μας αποκαλύπτει.

 

Vicky Woods

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε επικοινωνία και εργάστηκε ως παραγωγός events σε γνωστές  εταιρίες παραγωγής. Από νεαρή ηλικία  ασχολήθηκε με το χορό, η αναζήτησή της όμως προς μια βαθύτερη «επικοινωνία» με το σώμα και τον βαθύτερο εαυτό μας, την έφεραν κοντά σε μια πιο εναλλακτική προσέγγιση της ζωής.

Παίρνοντας το πρώτο επίπεδο ενεργειακών θεραπειών Ρεϊκι το 2003, παράλληλα με προσωπική εξάσκηση στην Yoga ξεπερνά προσωπικά προβλήματα υγείας και αυτό την ωθεί ακόμα πιο βαθιά στην αναζήτηση της γνώσης για αυτοθεραπεία.

Για πρώτη φορά το 2009 έρχεται σε επαφή με την παραδοσιακή Ταϊλανδέζικη μάλαξη και εκτιμώντας τη θεραπευτική της ικανότητα,  εντρυφεί σε αυτό κοντά σε αξιοσέβαστους δασκάλους στην Ελλάδα και και στην Ταϊλάνδη.

Το 2010 παίρνει το πτυχίο δασκάλας Hatha Yoga απο το N.Y.S.Y studio και ταξιδεύοντας στην βόρεια Ταϊλάνδη παρακολουθεί με τον Jonas Westring τα σεμινάρια δασκάλων Yoga με εξειδίκευση στην ευθυγράμμιση (Anusara Yoga).

Τα τελευταία 5 χρόνια ζούσε και δίδασκε Vinyasa, Yin και Swing Aerial yoga στο Βέλγιο σε γνωστά Yoga στούντιο. Η ανάγκη για προσωπική εξέλιξη μέσα από τα ταξίδια την οδήγησαν στην Ινδία στο Mysore όπου και μυήθηκε στο σύστημα της Ashtanga yoga. Μετεκπαιδεύεται στην Ashtanga από τη Χριστίνα Καριτινού παίρνοντας το δίπλωμα της δασκάλας.

Όντας θερμή υποστηρίκτρια της ολιστικής ιατρικής και ίασης του σώματος και θέλοντας να θεραπεύσει προσωπικές ασθένειές της, ακολουθεί σπουδές πάνω στην Ολιστική Διατροφολογία (Clinical Nutritionist) και την Vegan διατροφή.

Άκης Φαρμάκης

Γεννήθηκε το 1982. Έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο. Έχει εργαστεί για 5 χρόνια ως δικηγόρος στον τόπο καταγωγής του, τα Ιωάννινα. Ξεκίνησε την πρακτική του στη yoga το 2008 και ήταν κάτι που τον συνεπήρε από την αρχή. Αρχικά προσέλκυσε το ενδιαφέρον του οι asanas, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε τις πνευματικές, ενεργειακές και νοητικές παραμέτρους της yoga. Κάνοντας πρακτική καθημερινά  επί χρόνια, τον Αύγουστο του 2013 αποφάσισε να εγκαταλείψει το προηγούμενο επάγγελμά του και να ακολουθήσει την καρδιά του. Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο δίπλωμα των 200h στην ashtanga-vinyasa yoga ξεκίνησε να διδάσκει καθημερινά τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων μαθητών στη σχολή Yoga Union στα Ιωάννινα. Το Σεπτέμβριο του 2015 ταξίδεψε στη Γκόα της Ινδίας για να εμβαθύνει τις γνώσεις του και το Νοέμβριο του 2015 απέκτησε το δίπλωμα των 500h στην ashtanga-vinyasa yoga από τη φημισμένη σχολή Sampoorna, πιστοποιημένη από τη Yoga Alliance. Από το Δεκέμβριο του 2015 έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα, εργάζεται σε μεγάλα γυμναστήρια και studio (Vari Sports Club, Happy Yogi, Narei Studio, Ηοbnob, κτλ) και συνεχίζει την προσωπική του πρακτική καθημερινά υπό τις οδηγίες του Σάββα Γιάντση. Ως ασκούμενος έχει δοκιμάσει πολλά είδη και μεθόδους της yoga (vinyasa, ashtanga, dharma, rocket, jivamukti, yin, restorative yoga) με γνωστούς έλληνες και ξένους δασκάλους όπως Σάββας Γιάντσης, Σοφία Ξηροτύρη, Σπύρος Ταρίφας, Πάνος Κατσανδρής, Αγγελική Ματοπούλου, Ουρανία Μπουζούκη, Κοραλία Μπατίστα, Steward Gilchrist, Marcus Veda, Rachel Berryman, Natasha Rizopoulos ενώ ως δάσκαλος προσπαθεί να αναπτύσσει το προσωπικό του στυλ διδασκαλίας ενσωματώνοντας τις χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές των δασκάλων του.  Παράλληλα με τη yoga κατέχει πιστοποίηση Ταιλανδέζικου Μασάζ από τη σχολή ΙΤΜ της Ταιλάνδης.

Μαρία Παπαδοπούλου (Mariasana)

Η Μαρία Παπαδοπούλου ασκείται και διδάσκει τις σωματικές και πνευματικές τεχνικές της Γιόγκα τα τελευταία 17 χρόνια. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα 200 & 500 ωρών. Η διδασκαλία της εστιάζεται στην διεύρυνση και κατανοήση της prana  και της συνειδητότητας μέσα από το φυσικό σώμα δουλεύοντας με τις asanas, τις mudras (θέσεις χεριών) και την pranayama (τεχνικές ελέγχου της αναπνοής). Ο διαλογισμός καθώς και τεχνικές χαλάρωσης/απελευθέρωσης από  Hatha & Nada Yoga σε συνδιασμό με Yin Yoga, Yoga Therapy & Restorative Yoga είναι αυτά που θα απολαύσει κάποιος στα μαθήματά της.

Είναι Ρεφλεξολόγος με εκπαίδευση 2 ετών και εμπειρία 10 ετών, Ανθοθεραπεύτρια και κατέχει τον δεύτερο βαθμό Usui Reiki.

Από το 2009 εκπαιδεύει δασκάλους στην Γιόγκα.

H Nada Yoga (Γιόγκα του Ήχου) είναι ένας από τους τρόπους  που την απελευθερώνει και την εκφράζει σαν ύπαρξη. Μοιράζεται την αγάπη της για την Γιόγκα μέσω της διδασκαλίας της, την απαγγελία των mantras, θέλοντας να κάνει τους ανθρώπους να αγαπήσουν το σώμα τους, να ακούσουν την καρδιά τους, να παρατηρήσουν τον νου τους, και να τα χρησιμοποιούν τελικά προς όφελός τους και  προς την αληθινή πραγμάτωση της ύπαρξής τους, μέσα από το μονοπάτι και τις διδαχές της Γιόγκα.

Χριστίνα Κεχαγιά

Η Χριστίνα ήταν μόλις 17 ετών όταν άρχισε την εξερεύνησή της στον πνευματικό κόσμο της γιόγκα. Με καθοδηγητή τον δάσκαλο Alexandro Surya Deva μυήθηκε στην αρχαία γνώση της kundalini yoga καθώς και σε αναπνευστικές και εξαγνιστικές πρακτικές. Στα 22 της ήταν ήδη σίγουρη πως η γιόγκα για εκείνη αποτελεί ένα ταξίδι ζωής που δεν σταματά ποτέ, έτσι κ οι πρακτικές της σε διάφορα είδη γιόγκα δεν έχουν κορεσμό και ενισχύονται μονίμως παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια όπως yin yoga, acro yoga, partner yoga καθώς και thai massage. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της hatha yoga με δάσκαλο τον Μιχάλη Φιλήνη από την αναγνωρισμένη σχολή Ghyta Yoga School στη Γλυφάδα και μαθήτευσε δίπλα στους δασκάλους Atma Sign και Αtma Kaur για την απόκτηση όλων των απαραίτητων εφοδίων ώστε να μπορεί να μοιραστεί την τεχνική της kundalini yoga όπως διδάχθηκε από τον Yogi Bhajan.

Εύα Αφεντούλη

Η Εύα ξεκίνησε την πρακτική ενασχόλησή της με τη yoga περίπου δέκα χρόνια πριν, στη Θεσσαλονίκη, μαθήτρια της Δέσποινας Χατζησάββα, που με την αγάπη της τη βοήθησε να βρει αυτό που ήταν για εκείνη και άγγιξε την καρδιά της. Αρχικά η πρακτική της ήταν συγκεντρωμένη στο σώμα της, το οποίο είχε πολλά ενεργειακά μπλοκαρίσματα, που μεταφραζόταν σε πόνους και δυσκαμψίες. Αυτό που τη μάγεψε στην πρακτική ήταν το συναίσθημα μετά, που επεκτεινόταν και πέρα από το σώμα. Η ηρεμία, η ανακούφιση, η διεύρυνση του νου, η συνειδητοποίηση της δύναμης της αναπνοής. Μέσα από την εσωτερική αναζήτηση και μελέτη ήρθε η γνωριμία με τα ενεργειακά μονοπάτια, μελετώντας βιβλία και παρακολουθώντας σεμινάρια, οπότε και άρχισε να “μεταφράζει” όσα βίωνε. Στο μεταξύ ήρθε στην Αθήνα, όπου και συνέχισε την πρακτική της έχοντας την τύχη να συναντήσει και να εμπνευστεί από δασκάλες με αγάπη για το έργο τους (Θώμη Λαδά, Λητώ Δούμουρα, Αναστασία Λουκοπούλου) και όλα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους. Το καλοκαίρι του 2014 ένιωσε την ανάγκη να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο. Οδηγήθηκε λοιπόν, στο εκπαιδευτικό 200+ ωρών του Yoga House με τον παραδοσιακά εμπνευσμένο δάσκαλο Χρήστο Χαρικιόπουλο, το οποίο ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014 και ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2015. Ένα ταξίδι ζωής, που θα έχει πάντα πολύτιμη θέση στην καρδιά της. “Γιόγκα είναι το ταξίδι του εαυτού προς τον εαυτό μέσω του εαυτού”, Μπαγκαβάντ Γκίτα. Η προσέγγισή της είναι πως όταν βαδίζουμε με επίγνωση στο μονοπάτι της ζωής, αυτό είναι γιόγκα. Ακόμη και αν αυτό είναι που επικρατεί ως εικόνα στο δυτικό κόσμο μέσω της ευρείας διάδοσής της, το τελευταίο, ίσως, που είναι γιόγκα είναι να φέρουμε το πόδι πίσω από το κεφάλι. Ξεκινάμε από όποιο σημείο βρισκόμαστε τη δεδομένη στιγμή. Το σώμα μας και ο οργανισμός μας ωφελούνται μέσα από την ολιστική προσέγγιση που μας προσφέρει και μαθαίνουμε σιγά σιγά να διαχειριζόμαστε διαφορετικά το στρες και την καθημερινότητά μας . Στην πορεία μας το σώμα μας μπορεί να γίνει οδηγός μας για να γνωρίσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας. Η αναπνοή μας  μπορεί να είναι η θεραπεία μας. Η εξάσκηση της παρατήρησης και της αποδοχής για ό,τι συμβαίνει, ακριβώς όπως είναι, μπορεί να γίνει η άγκυρά μας για το παρόν, βιώνοντας με επίγνωση κάθε στιγμή. “Συνειδητοποιείς πως ανέκαθεν υπήρχε κάτι μεγαλειώδες μέσα σου και δεν το γνώριζες”, όπως λέει ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα. Νιώθει μεγάλη αγάπη βιώνοντας αυτό το μονοπάτι και είναι μεγάλη της χαρά να μπορεί να προσφέρει και να μεταδίδει στους ανθρώπους όσα έχει μάθει και βιώσει ως τώρα και όσα θα συνεχίσει να μαθαίνει. Στην καθημερινότητά της κινείται μέσα στο “να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις”.

Yoga kids και Prenatal yoga partner

Μαρίνα Τριάντου

Η Μαρίνα ασχολείται με τον αθλητισμό και τις τέχνες απο μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας , όντας ανήσυχο πνεύμα και θέλοντας συνεχώς να εμπλουτίζει τις γνώσεις της, σπούδασε θέατρο, αγγλική φιλολογία, μουσική και χορό. Παράλληλα εργάστηκε ως προπονήτρια κολύμβησης, ναυαγοσώστρια και γυμνάστρια. Το 2004 και έχοντας ήδη ασχοληθεί με τα παιδιά σαν δασκάλα Αγγλικών, συνάντησε την προσωπική της δασκάλα στη Υoga και όλα άλλαξαν! Η μαγεία της yoga και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί στο σώμα, το νού και το πνεύμα την κέρδισαν. Έτσι από το 2008 αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη yoga. Εξακολουθεί να παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια στην προσπάθειά της να εξελίσσεται, να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται.

Η αγάπη της για τα παιδιά την ώθησε στην εκπαίδευση και διδασκαλία της παιδικής yoga και αργότερα στην prenatal και postnatal yoga. Απολαμβάνει να διδάσκει yoga σε παιδιά και να παίζει μαζί τους στα μαθήματά της. Συνδυάζοντας την εμπειρία της στο θέατρο, τη μουσική, το χορό και τον αθλητισμό, κάνει τα παιδιά να περνούν όσο πιο όμορφα γίνεται. Της αρέσει να ακούει και να μαθαίνει απο αυτά μιας και όπως πιστεύει, τα παιδιά είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι!

Pilates partner

 

Δέσποινα Βασιλοπούλου
 Η Δέσποινα είναι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ Αθήνας με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλαδος ενόργανης αγωνιστικής γυμναστικής. Πρώτη επαφή με το πιλάτες είχε 10 χρόνια πριν, λόγω προσωπικών μυοσκελετικών παθήσεων. Το αγάπησε και αποφάσισε να μετεκπαιδευτεί, ξεκινώντας από την A.F. studies με pilates mat & equipment. Ακολούθησε πλήθος σεμιναρίων με καταξιωμένους δασκάλους, όπως Rael Isacowitz, Elizabeth Larkam,  Samantha Wood, Sheri Long και άλλους, με αντικείμενο την εφαρμογή της μεθόδου pilates ως μέθοδο ενδυνάμωσης για πρόληψη τραυματισμών,  αποκατάσταση,  εγκυμοσύνη (prenatal και postnatal), τρίτη ηλικία και αθλητικό pilates. Έχει προϋπηρεσία σε πολλά studios και γυμναστήρια των νοτίων προαστίων τόσο σε ομαδικά μαθήματα όσο και σε ιδιαίτερα. Υπήρξε συνεργάτης των Ηolmes Place Greece για 5 έτη,  ως pilates coordinator.

Barre astie  partner

Σοφία Θεοδωροπούλου

Πιστοποιημένη καθηγήτρια barre Astie,  και χορού (ΥΠΠΟ).  Με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Μωριάνοβα-Τράστα”, Diploma in Performance Studies (Univ.of London), και MA Choreography (Middlesex University).  Έχει διδάξει σε σχολές χορού, τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και το Deree College.  'Εχει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα, με πιο σημαντικές συνεργασίες, ως χορεύτρια σε όπερα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και Θεσσαλονίκης ως χορεύτρια flamenco σε χορογραφία Έφης Καρακώστα.  Την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 με την Αποστολία Παπαδαμάκη, και έχει συνεργαστεί με τον Vicente Sancho σε τεχνική corporal mime στο Λονδίνο.  Με τις ομάδες Seresta της Χριστίνας Μπέσκου και Χορόνδε της Μαρίας Λάζαρη.  Έχει δύο συμμετοχές ως χορεύτρια σε Bollywood ταινίες, “Tashan” 2008 και “Tere Mere Darmiyan” 2015.  Ως χορογράφος σε προσωπικές δουλειές στα Φεστιβάλ του Μηνά Χορού και άλλα.  Τον Μάρτη του 2015 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο φεστιβάλ Barre Astie με μεγάλη επιτυχία. Τον Οκτώβρη του 2015, χόρεψε με την χοροθεατρική ομάδα “Επι-τέλους” της Ρούλας Σταυροπούλου “Νόσος, η πολύτιμος”.  Και τα Χριστούγεννα του 2016 χόρεψε ως παρτενέρ του Naz Choudhury, διάσημου Bollywood χορογράφου που ήταν στην Ελλάδα για την δημιουργία show και εκπαιδευτικού προγράμματος.  Τέλος, κάνει μαθήματα φωνητικής τα τελευταία τρία χρόνια με δάσκαλο  Αποστόλη Ψυχράμη.  Είναι κάτοχος του Grade 4 in Music theatre με Distinction απο το LCM, University of West London.

Ballet Barre Work out partner

Ralitza Vladimirova

Η Ralitza Vladimirova  είναι καθηγήτρια  κλασικού μπαλέτου και χορογράφος.  Ξεκίνησε τη σχέση της με το κλασικό μπαλέτο από ηλικία 5 ετών και σε ηλικία έντεκα ετών επιλέχτηκε από την National Ballet and Choreography School of Bulgaria όπου φοίτησε έως τα 18 ακολουθώντας το σύστημα Vaganova. Αποφοίτησε, ειδικευόμενη στο κλασικό μπαλέτο, character dance, και το μοντέρνο-jazz χορό, υπό την καθοδήγηση των κορυφαίων καθηγητριών Eugenia Krasteva, Kalina Bogoeva και Emilia Kirova και από την ίδια χρονιά εντάχθηκε στην επαγγελματική ομάδα μπαλέτου του National Musical Theatre της Βουλγαρίας όπου συνέχισε να εργάζεται επί σειρά ετών . Συνέχισε τις σπουδές της  στο National Music Academy of Bulgaria σπουδάζοντας παιδαγωγική και μεθοδική κλασικού μπαλέτου και στη συνέχεια σκηνοθεσία μπαλέτου και διεύθυνση χορευτικών παραστάσεων. Εργάστηκε ως επαγγελματίας μπαλαρίνα σε παραστάσεις κλασικού και μοντέρνου ρεπερτορίου για την Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας και του εξωτερικού. Έχει διδάξει και χορογραφήσει κλασικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό σε επαγγελματικές σχολές στη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Το 2008 ίδρυσε το Angelia Foundation στη Βουλγαρία για την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο μέσω καλλιτεχνικών παραστάσεων, με την υποστήριξη του National Ballet and Opera of Sofia. Συνεργάστηκε με χορευτές του New York City Ballet όπου ειδικεύτηκε στη μέθοδο του NYC Ballet work-out. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, διδάσκoντας και χορογραφώντας σε επαγγελματικές σχολές μπαλέτου , και σε προετοιμασία μαθητών για Ανώτερες Σπουδές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ανήκει στην διδακτική ομάδα του Musical Arts on Stage, όπου διδάσκει και χορογραφεί για σύγχρονες παραστάσεις musical και καλλιτεχνικά δρώμενα σε παιδιά και ενήλικους. Από τον Οκτώβριο του 2016  αποτελεί μέλος της ομάδας καθηγητών του ομίλου Ρυθμικής Γυμναστικής 'Αρμονία' όπου έχει την ευθύνη της χορογραφίας και διδασκαλίας μπαλέτου για τα αγωνιστικά τμήματα που συμμετέχουν και διακρίνονται σε παγκόσμια πρωταθλήματα και τουρνουά.

Dance partners

 

Δονάτα Λεκατσά

Δημιουργός και υπεύθυνη του Hobnob- άρχισε το χορό σε ηλικία 3 ετών. Εκπαιδευόμενη στον κλασικό χορό για 13 χρόνια, σταμάτησε, για να τελειώσει τις σπουδές της στα οικονομικά, κάνοντας στη συνέχεια το μεταπτυχιακό της στην επιχειρηματικότητα. Παράλληλα με την εργασία της στο αντικείμενο των σπουδών της, έψαχνε να βρει ένα είδος χορού που θα της επέτρεπε να νιώθει πιο ελεύθερη και δημιουργική. Δοκίμασε διάφορα είδη όπως modern jazz, σύγχρονο και latin/ballroom χορούς μέχρι που ανακάλυψε το lindy hop και βρήκε αυτό που της ταιριάζει περισσότερο. Αμέσως μετά γνώρισε και την υπόλοιπη οικογένεια του swing όπως το authentic jazz και το charleston.

Μέσα στα σχεδόν 4 χρόνια ενασχόλησής της με το χορό αυτό έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και φεστιβάλ lindy hop αλλά και authentic jazz χορού με καταξιωμένους χορευτές και δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά φεστιβάλ (Lindy Shock in Budapest, Sofia swing, Athens Rhythm Hop, Swing ’n’ Swim κ.α)  και σεμινάρια με τους Pamela Gaizutyte, Max Pitruzzella, Skye Humphries & Frida Segerdahl, Thomas Blacharz, Alice Mei, Remy Kouakou Kouame, Felipe Braga, Jo Hoffberg, Rikard Ekstrand, Mimmi Gunnarsson, Fredrik Dahlberg, Sharon Davis κ.α.

Είναι μαθήτρια των Rhythm Hoppers (Βάσιας Παναγιώτου και Αυγουστίνου Τραν) Συμμετέχει στην επαγγελματική γυναικεία χορευτική ομάδα Rhythm Hoppers Chorus Line από το 2015 υπό της οδηγίες της Βάσιας Παναγιώτου και της αντίστοιχης χορευτικής ομάδας της Σουηδίας. Το performance troupe αναβιώνει κινήσεις και βήματα από παλιές χορογραφίες των δεκαετιών ’30 και ’40 από εμπνευσμένες χορεύτριες της εποχής.

Ως χορεύτρια πιστεύει σε ένα χορό φυσικό και άνετο, που της επιτρέπει να αυτοσχεδιάζει και να συνδέεται με τη μουσική και τον παρτενέρ της. Ως δασκάλα πρεσβεύει τις ίδιες αρχές και επιδιώκει να τις περάσει στους μαθητές της κάνοντας τα μαθήματά της χαρούμενα και διασκεδαστικά.

 

Δημήτρης Σταυρόπουλος

Η αγάπη που είχε εδώ και χρόνια για τη Swing  - Jazz μουσική και η ανάγκη ενασχόλησής του με κάτι δραστήριο τον οδήγησαν στο Lindy Hop!

To λάτρεψε από το πρώτο “triple step”!

Ο χορός του προσφέρει χαρά και ελευθερία έκφρασης. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς του. Η συμμετοχή του σε festivals εντός και εκτός Ελλάδας και ο ασταμάτητος χορός στα parties του δίνουν την έμπνευση για διδασκαλία.

Χαμογελαστός, δυναμικός και με πολύ χιούμορ θα σας κάνει να νιώσετε άνετα από την πρώτη στιγμή και να χορέψετε στους Swing ρυθμούς, δίνοντας έμφαση στην τεχνική καθώς και στη φυσικότητα της κίνησης, ενθαρρύνοντας τους μαθητές του, να ακούσουν τη μουσική, να δημιουργήσουν και πάνω απ’ όλα να το απολαύσουν.

 

Νέλλη Πουλοπούλου

Η Νέλλη Πουλοπούλου είναι περφόρμερ, σκηνοθέτης και χορογράφος. Αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και από τότε μελετά εντατικά σωματικό θέατρο και ιδιαίτερα τις τεχνικές Grotowsky, Odin Teatret, View points, σύγχρονο χορό, και Butoh. Διδάσκει συστηματικά θέατρο και χορό τα τελευταία δέκα χρόνια αναπτύσσοντας δικές της τεχνικές και εργαλεία. Μελέτησε για πολλά χρόνια την  αφροβραζιλιάνικη παράδοση και διδάχθηκε  κρουστά από το Ravi Magnifique, τον Marivaldo Paim και τον Marquinho Da Dona Geralda και Αφροβραζιλιάνικο χορό από τον Zomo Massai και το DIASPORA cultural center στο Salvador της Βραζιλίας. Το 2003 συστήνει με την Αιμιλία Μπουρίτη την ομάδα συνεργασία  με στόχο τη σύνδεση του αρχαίου ελληνικού δράματος με τις σύγχρονες τέχνες. Με περφορμανς βασισμένες στο visual/sound installation, αλλά και με Site specific performances η ομάδα συμμετείχε στο φεστιβάλ Εθνικού θεάτρου της Πολωνίας GRECJI, και στο Φεστιβάλ Αισχυλείων της Ελευσίνας, υπό την αιγίδα της ιαπωνικής πρεσβείας και του ελληνο-ιαπωνικού συνδέσμου.

Ως σκηνοθέτης και χορογράφος η Νέλλη έχει εργαστεί σε πολλές ανεξάρτητες παραγωγές και έχει συνεργαστεί με θεατρικούς οργανισμούς  (Badminton, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Booze cooperative Φούρνος, Θέατρο Αργώ, Ροές). Ως περφορμερ έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων και το Βαλκανικό φεστιβάλ Εθνικού Θεάτρου Βουλγαρίας. Έχει συνεργαστεί με  θεατρικές ομάδες και με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τον Atsushi Takenouchi (Jinen Butoh),  την ομάδα Θεάτρου του καταπιεμένου και τις Αδέσποτες σκύλες,  Έχει διδάξει σεμινάρια θεάτρου και χορού σε πολιτιστικούς χώρους, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Είναι συνιδρύτρια του πολιτιστικού κέντρου Quilombo Centro Cultural και μέλος της κίνησης καλλιτεχνών με αναπηρία.