Top
x
Blog
Ενημέρωση Η Τέχνη του Σώματος στο HobNob!

Η Τέχνη του Σώματος στο HobNob!

Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Η τέχνη είναι τρισδιάστατη, είναι εφαρμόσιμη, είναι πολυσήμαντη, είναι ανθρώπινη. Η τέχνη δεν περιορίζεται πλέον στις μορφές τις οποίες γνωρίζουμε αλλά πέρα και πάνω από αυτές.

Σήμερα θα σταθώ στην εφαρμοσμένη τέχνη του σώματος, που ποικίλει ανάμεσα στο χορό, τη γιόγκα, τη γυμναστική, τις πιλάτες… «Αρκεί να αγαπήσουμε το σώμα μας» και όλοι και όλες μπορούμε να αυτοπαραδοθούμε στην απογείωσή του!

Ένα φρέσκο κορίτσι, λοιπόν, η Δονάτα Λεκατσά, με σπουδές στα οικονομικά και μάστερς στο μάρκετινγκ πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει ένα φροντισμένο στούντιο στη Γλυφάδα, όπου θα διδάσκονται Yoga για μικρούς και μεγάλους, swing χορός, αργεντίνικο τάνγκο, afro-brazilian dance και πολλά ακόμα κατά βούληση.

Με μότο της ζωής της: «Βρήκα τη γη όχι γκρίζα, μα ρόδινη. Τον ουρανό όχι σκυθρωπό, μα ζωηρόχρωμο» η Δονάτα Λεκατσά άνοιξε HobNob.

HobNob | Πρίγκηπος Πέτρου 39, Γλυφάδα | Τηλ. 213 0418585 / 6947813917
http://www.hobnob.gr/ | info@hobnob.gr

 

Όπως η Δονάτα Λεκατσά εξομολογείται:

«Hobnob, hobnobbing, hob and nob: κάνω παρέα//κοινωνικοποιούμαι//συναναστρέφομαι

«Πάντα ονειρευόμουν έναν χώρο όπου οι άνθρωποι μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες θα μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να τον αγαπήσουν, να τον βελτιώσουν και έτσι, να γίνουν καλύτεροι. Μόνον έτσι, πιστεύω, μπορούμε να γίνουμε πιο ήρεμοι, πιο γενναιόδωροι, πιο ευτυχισμένοι! Μόνον έτσι μπορούμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε πραγματικά! Αυτά τα ταξίδια αποδοχής και βελτίωσης έχει σκοπό να φιλοξενήσει το Hobnob και μέσα από αυτά εύχομαι να γνωριστούμε όλοι καλύτερα.

Καθένας μπορεί να ονειρεύεται ποιές δραστηριότητες θα γεμίσουν το ταξίδι του αλλά για το δικό μου ταξίδι επέλεξα τη yoga και το χορό. Ο χορός με κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία για τη χαρά, την αισιοδοξία, τη θετική ενέργεια και την εκφραστικότητα που απλόχερα μας δίνει. Η yoga από την άλλη, μας οδηγεί στην ισορροπία του νου και του σώματος, χαρίζοντας μας μια εσωτερική ψυχική δύναμη, σημαντική για τις δύσκολες στιγμές. Μας δείχνει το δρόμο προς την αυτογνωσία, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη. Δικό μου χάρισμα πιστεύω είναι να φέρνω τους ανθρώπους κοντά και ελπίζω ο χώρος αυτός να γίνει αφορμή να γνωρίσουν τη δύναμη που έχουν αυτές οι δραστηριότητες να μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στον χαρούμενο, καλό εαυτό μας!

Επιθυμία μου είναι, να υποδεχόμαστε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων, καθώς όλοι μπορούμε να μάθουμε από όλους. Στο Hobnob υπάρχουν δραστηριότητες για εγκύους, μαμάδες, παιδιά, ηλικιωμένους, νέους, φίλους, συντρόφους και μέσα από αυτές οι μέρες μας να γίνονται πιο όμορφες και δημιουργικές σε ένα χώρο όπου μας φιλοξενεί οικεία όπως το σπίτι μας.

Ανεξάρτητα από τη διαφορετική μας προέλευση και το ξεχωριστό μας υπόβαθρο είμαστε όλοι άνθρωποι με παρόμοιες ανησυχίες και προβλήματα, τα οποία κατά καιρούς μας απασχολούν. Θα ήθελα στο Hobnob να μαζευόμαστε και να παρακολουθούμε σεμινάρια και εργαστήρια ανθρώπων με ειδικές γνώσεις και μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων να προκύπτουν λύσεις και ιδέες για μια καλύτερη ζωή. Ίσως οι συναντήσεις μας να μην έχουν πάντα ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά ψυχαγωγικό και χαλαρωτικό σκοπό. Χρειάζεται και αυτό!»

 

Η Hatha Yoga:

Η Hatha Yoga είναι ίσως το πιο διαδεδομένο είδος yoga στις Δυτικές χώρες. Προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις «Ηa» που σημαίνει ήλιος και «Τha» που σημαίνει «σελήνη». Το «Ηa» αντιπροσωπεύει την ηλιακή ενέργεια στο σύμπαν και αντίστοιχα τη σωματική ενέργεια στον άνθρωπο. Το «Tha» αντιπροσωπεύει την σεληνιακή ενέργεια στο σύμπαν και αντίστοιχα τη νοητική-συναισθηματική ενέργεια. Στόχος της Ηatha yogaείναι η… προσωπική ανάπτυξη μέσα από την εξισορρόπηση των αντίθετων δυνάμεων και ενεργειών που υπάρχουν μέσα μας.

Η πρακτική της Hatha Yoga περιλαμβάνει μια σειρά από σωματικές στάσεις (asanas), αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama) και διαλογισμό, o συνδυασμός των οποίων επιφέρει εναρμόνιση, ισορροπία και υγεία στο σώμα και στο νου. Οι ασκήσεις της γίνονται με ήπια ένταση, αργά, σταδιακά και με λεπτομερή αυτοέλεγχο.

Μέσα από τις asanas επιχειρούμε να βελτιώσουμε τη στάση του σώματος μας και να ευθυγραμμίσουμε τη σπονδυλική μας στήλη. Αυτή είναι η βάση που προστατεύει και εξισορροπεί το νευρικό μας σύστημα και το μυστικό για την υγεία του σώματός μας.

Η Hatha Yoga μπορεί να προσφέρει τα ευεργετικά της οφέλη σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία και το σωματότυπό τους ή την προηγούμενη εμπειρία τους σε άσκηση.

Γιόγκα Για Εγκύους:

Οι ιδιαίτερες και απόλυτα σημαντικές αυτές περίοδοι (εγκυμοσύνη και λοχεία) στη ζωή μιας γυναίκας, είναι χρήσιμο και ευεργετικό να συνοδεύονται από το δώρο της ψυχικής και σωματικής γαλήνης που προσφέρει η Yoga!

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως η Yoga στις περιόδους αυτές, μπορεί να συντελέσει αποτελεσματικά τόσο στην ψυχική στήριξη όσο και στη σωματική ενδυνάμωση – ευλυγισία αλλά και στην ανακούφιση των μυοσκελετικών πόνων.

Γιόγκα για μητέρες και μωρά:

Δε χρειάζεται να αφήσετε το μωρό σας στο σπίτι για να κάνετε yoga. Στο ζεστό και ήρεμο περιβάλλον του Hobnob μπορείτε να μοιραστείτε με το μωρό σας το θαύμα της yoga μέσα από μια στοργική αλληλεπίδραση μεταξύ σας. Το μάθημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της νέας μαμάς και εστιάζει σε στάσεις που ενδυναμώνουν την πλάτη και τους κοιλιακούς και ανακουφίζουν το επάνω μέρος του σώματος καθώς και στάσεις για χαλάρωση και συναισθηματική ισορροπία. Το μάθημα επίσης συμπεριλαμβάνει απλές στάσεις με το μωρό που μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι.

Lindy Hop, alright!!!

To Lindy Hop είναι ο χορός στη swing μουσική. Είναι το πρώτο από όλα τα είδη Swing χορού που γνωρίζουμε σήμερα και συνδέεται στενά με την Big Band Swing Music των δεκαετιών 1920 έως 1940. Με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις μουσικές μεταβολές που επήλθαν το Lindy Hop εξαφανίστηκε. Αλλά πλέον αυτός ο ρετρό χορός επανέρχεται με μπάντες νέο-swing και vintage στιλιστικές επιλογές εμπνέοντας νέους, αλλά και λιγότερο νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα να χορέψουν… και πάλι στους swing ρυθμούς.

Βασικό χαρακτηριστικό του η ρυθμικότητα η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χορευτές να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της.

Αν και γεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης τις δεκαετίες 1920 και ’30 από Αφροαμερικανούς χορευτές, στις γνωστές αίθουσες και θέατρα όπως το “Roseland Ballroom”, το “Apollo Theatre”, το “Cotton Club” ή το “Savoy Ballroom”, μαύροι και λευκοί χόρευαν μαζί αγνοώντας τους φυλετικούς διαχωρισμούς που αποτελούσαν καθεστώς την εποχή εκείνη. Όλοι στοβιλίζονταν σε ρυθμούς swing ακούγοντας μεγάλα μουσικά ονόματα όπως o Cab Calloway, o Duke Ellington, ο Chick Webb και ο Count Bassie.

Το Lindy Hop δεν είναι ένας ρετρό χορός, αλλά ένας επίκαιρος. Οι άνθρωποι χόρευαν τότε για να ξεπεράσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και όλη αυτή η swing περίοδος ήταν η ψυχική τους άνοιξη. Το Lindy Hop πολλοί λένε είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία! Τα χαμογελαστά, γεμάτα ενέργεια πρόσωπα όσων χορεύουν swing είναι άλλωστε χαρακτηριστικά!

 

Add Comment

hobnob
Καλωσορίσατε στο Hobnob