Top
x
Blog
Ενημέρωση Hob Nob: Νέος χώρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη Γλυφάδα
swing jazz

Hob Nob: Νέος χώρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη Γλυφάδα

Swing στα νότια; Ναι! Αφροβραζιλιάνικος χορός στα νότια; Και πάλι ναι. Γιόγκα για εγκύους, για παιδιά και για μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους? Ναι! Ρυθμοπαιχνιδίσματα για γονείς και παιδιά? Μαντεύεις την απάντηση!

18/06/2016

Κείμενο: Nou-Pou.gr

Για σένα που αναζητάς μεν τη σωματική άσκηση, όχι με την αυστηρή έννοια της γυμναστικής, αλλά περισσότερο με αυτή της ψυχικής ευεξίας, έχω μια ιδιαίτερα καλή πρόταση και αξίζει να με προσέξεις! Μια λέξη. HobNob.

Συνάντησα τη Δονάτα Λεκατσά στον ολοκαίνουριο χώρο της στη Γλυφάδα, στην οδό Πριγκίπος Πέτρου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να μιλήσω μαζί της, να με ξεναγήσει στο νέο της χώρο και να με «μυήσει» στον κόσμο της.

χώρος εναλλακτικών δραστηριοτήτων στη Γλυφάδα

Μπήκα, λοιπόν, μέσα σε έναν υπέροχο χώρο, με πραγματικά πολύ όμορφη και «σπιτική» διακόσμηση. Δείγμα ότι η Δονάτα πέτυχε το σκοπό της, αφού όπως μου είπε, αυτό ακριβώς ήθελε. Να θυμίζει ο χώρος σπίτι.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Τι σημαίνει Hob Nob;

«Το όνομα είναι αργκό αγγλικής προέλευσης και σημαίνει ‘κοινωνικοποιούμαι, κάνω παρέα, συναναστρέφομαι. Αυτός ήταν και ο δικός μου στόχος. Να φτιάξω ένα χώρο εναλλακτικών δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να συνδυάσει τη σωματική άσκηση με την ψυχική ανάταση και την ηρεμία».

Το μότο του χώρου αποτελείται από τρεις λέξεις. Twist. Stretch. Heal. «Το twist είναι χαρακτηριστικό του swing χορού, stretch μέσα από τη γιόγκα και το heal έχει να κάνει με τη θεραπεία της ψυχής, του μυαλού και του σώματος μέσω εξειδικευμένων ποικίλων σεμιναρίων, τα οποία θα γίνονται στο χώρο», εξηγεί η Δονάτα.

Στο Hob Nob μπορείς να βρεις πολλές, διαφορετικές δραστηριότητες. Γιόγκα για παιδιά, για ενήλικες, για εγκύους, για μεγαλύτερες ηλικίες- το τελευταίο δεν το βρίσκεις συχνά είναι η αλήθεια- και θα ρυθμοπαιχνιδίσεις με τη μουσικοκινητική για παιδιά από ενός έως έξι ετών. Παράλληλα, προσφέρει μαθήματα swing (lindy hop), αφροβραζιλιάνικο χορό, μοντέρνο ελεύθερο, καθώς και αργεντίνικο τάνγκο. . «Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων και ο καθένας προσφέρει ανάλογα με την ειδικότητά του» τονίζει η νεαρή ιδιοκτήτρια.

Επίσης (για να καταλάβεις καλύτερα που αποσκοπεί η λέξη heal) στο νέο αυτό χώρο στη Γλυφάδα θα πραγματοποιούνται σεμινάρια ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. «Θα έρχονται γιατροί ή άνθρωποι ποικίλων ειδικοτήτων για μικρά σεμινάρια υγείας και ευεξίας. Έτσι, ο επισκέπτης θα μπορεί να έρχεται και όχι μόνο να ακούει τον ομιλητή, αλλά να συναναστρέφεται και με άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ανησυχίες και να ανταλλάσουν απόψεις». Οι θεματικές θα είναι διάφορες, σύμφωνα με τη Δονάτα. Υγεία, ευεξία, διατροφή, ψυχολογία, ομορφιά και πολλά πολλά ακόμη.

Χορεύει από τα τρία της κάθε είδος χορού- τα τελευταία χρόνια swing- και έχει στο βιογραφικό της σπουδές οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μεταπτυχιακό πάνω στην επιχειρηματικότητα, πτυχίο μόδας, ενώ έχει εργαστεί σε περιοδικά ως στιλίστρια, στη διαφήμιση, αλλά και στο οικογενειακό φαρμακείο. Συνειδητοποιείς, δηλαδή, ότι η ιδιοκτήτρια συνδυάζει δυο πράγματα. Την οργανωτικότητα και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες.

«Δημιούργησα το χώρο αυτό καθώς ένιωθα πως ήθελα να προσφέρω κάτι περισσότερο. Ένα κομμάτι μου είναι πολύ οργανωτικό και ένα πολύ καλλιτεχνικό κι έτσι αποφάσισα να τα συνδυάσω σε κάτι που θεωρώ πως έλειπε από τα νότια προάστια όπου και μεγάλωσα».

«Το Hobnob το έχω οραματιστεί ως έναν χώρο άσκησης, ευεξίας, ψυχικής ανάτασης, κοινωνικοποίησης μέσω εναλλακτικών δραστηριοτήτων αλλά και ενεργού προβληματισμού, διαλόγου και ανταλλαγής γνώσεων. Στόχος μου, επίσης, είναι να δημιουργεί την αίσθηση της οικειότητας όπως το σπίτι μας».

Και τα κατάφερε. Πρόκειται για ενιαίο φωτεινό χώρο με στοιχεία- όπως η τραπεζαρία- που δίνουν την αίσθηση σπιτιού. Μάλιστα, η ίδια η Δονάτα φτιάχνει λεμονάδες και μπισκότα και «όλοι μπορούν να ανοίγουν ελεύθερα το ψυγείο και να παίρνουν».

Αξίζει, ακόμη, να σου πω ότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα οικονομικές για τις δραστηριότητες που προσφέρει και επίσης, σταδιακά θα υπάρχουν και ποικίλες εθελοντικές δράσεις.

Τέλος- και πολύ μα πολύ σημαντικό- η Δονάτα πρόκειται να ξεκινήσει βραδιές swing σε γνωστά μαγαζιά των νοτίων προαστίων. Ιδιαίτερα χρήσιμη πρωτοβουλία, αφού έως τώρα μόνο στο κέντρο τα βρίσκαμε αυτά.

Έτοιμος για twist, stretch and heal?!

Info: Hobnob, Πρίγκηπος Πέτρου 39, Γλυφάδα, 213 0418585 / 6947813917

info@hobnob.gr

https://www.facebook.com/Hobnob-235889860132610/

 

Add Comment

hobnob
Καλωσορίσατε στο Hobnob