Top
x
Blog
Yoga Yoga στο Hobnob, ο καλύτερος τρόπος να διώξεις το άγχος μακρυά
Inspiring Vinyasa yoga

Yoga στο Hobnob, ο καλύτερος τρόπος να διώξεις το άγχος μακρυά

Στο Hobnob η yoga είναι για όλους και ξεφεύγει από τα όλα τα στερεότυπα. Μάθε και εσύ πως μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητά σου, να σου δώσει χαρά, ευεξία και ικανοποίηση.

24/10/2018 Κείμενο: Nou-Pou.gr

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έδωσες προσοχή στο σώμα σου; Συνειδητά, με επίγνωση; Πέρα από τα «τυπικά» να πλυθείς, να ντυθείς, να φας, να πιεις; Από τις περίπου 22.000 ανάσες που παίρνεις την ημέρα, πόσες είναι συνειδητές;

Μέσα σε μια πρακτική yoga – εκτός από πολλά άλλα- είναι σίγουρο ότι θα συναντήσεις το σώμα σου και την αναπνοή σου. Και πιθανόν να εξελιχθεί σε μια πολύτιμη φιλία. Μέσα από τις θέσεις (ασάνες στη γιόγκικη γλώσσα), την κίνηση και τη ροή ή την ακινησία αρχίζεις να μαθαίνεις που βρίσκεται το κάθετι.

Πώς μπορείς να εργαστείς με τα στοιχεία που αποτελούν το σώμα σου για να αλλάξεις σχήμα και πώς μπορείς να αναπνεύσεις για να γίνεις εσύ το σχήμα. Πού βρίσκεται ο νους σου και πώς και πόσο σε επηρεάζει αυτό. Με την παρατήρηση ξεκινά το ταξίδι γνωριμίας με το σώμα, το νου και τα συναισθήματα.

Αυτό το μονοπάτι, όσο του αφήνεις χώρο, μεγαλώνει συνεχώς και εξελίσσεται. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει  να βρίσκεσαι ΕΔΩ, ΤΩΡΑ και όταν δε βρίσκεσαι, πιθανόν να μπορείς και αυτό να το αντιληφθείς. Μπορείς να εκτιμήσεις τις στιγμές και τα δώρα του ΤΩΡΑ! Οι ασάνες, οι αναπνοές γίνονται δάσκαλοί σου. Και έτσι, αρχίζεις να σε μαθαίνεις, να σε προσέχεις, να σε φροντίζεις.

 

Δε χρειάζεται να δεθείς κόμπος για να κάνεις Yoga. Οι ακροβατικές πόζες που βλέπεις σε έντυπα ή στο Ίντερνετ δημιουργούν την εντύπωση ότι απευθύνεται σε λίγους – σε εκείνους που διαθέτουν μεγάλη ευλυγισία και ισορροπία. Όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μια γιόγκικη πρακτική, κατάλληλα προσαρμοσμένη στο δικό τους σώμα.

Όσο για την ευλυγισία και την ισορροπία, αυτές αλλάζουν και εξελίσσονται με την πρακτική. Δεν είναι προαπαιτούμενα για να ξεκινήσει κανείς. Δε χρειάζεται να έχεις ένα συγκεκριμένο σωματότυπο ή να είσαι γυμνασμένος για να ξεκινήσεις. Επίσης, δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες, τα οφέλη είναι για όλους.

 

 

Ποια είναι όμως αυτά τα οφέλη;

  • Αισιοδοξία
  • Βελτίωση στη στάση σώματος
  • Ποιοτικός ύπνος
  • Όχι πια πόνος στην πλάτη, στη μέση, στον αυχένα
  • Καλύτερο sex
  • Τόνωση και ευεξία
  • Αίσθηση ηρεμίας σε στιγμές με ένταση
  • Συνειδητή διαχείριση συναισθηματικού στρες

Είτε είσαι καινούριος στη γιόγκα είτε πιο προχωρημένος, μπορείς να βρεις το μάθημα που είναι κατάλληλο για σένα. Αν και συνηθίζεται να αποκαλούνται Ηatha γιόγκα τα πιο ήπια στυλ με αργό και ήρεμο ρυθμό, η αλήθεια είναι ότι έτσι ονομάζεται ένα σύνολο γιόγκικων πρακτικών που έχει επικρατήσει στη Δύση.

Έτσι, ανεξάρτητα από τις ονομασίες, στο Hobnob θα κάνεις γιόγκα σε πιο αργό και ήρεμο ρυθμό αν το επιθυμείς. Ωστόσο, το γεγονός ότι ένα στυλ γιόγκα χαρακτηρίζεται ήπιο, δεν σημαίνει ότι στερείται δυναμικής (π.χ. ο ασκούμενος μπορεί να ιδρώνει και να αισθάνεται ότι «δουλεύει» εντατικά το σώμα). Μπορείς όμως να παρακολουθήσεις και πρακτικές πιο γρήγορες, απαιτητικές και αερόβιες  με την κατάλληλη καθοδήγηση και με την εφαρμογή βασικών αρχών ευθυγράμμισης.

Τα μαθήματα είναι πρωινά και απογευματινά και έχεις την ευκαιρία να τα συνδυάσεις και με άλλα διαφορετικά είδη εκγύμνασης όπως το Garuda, το πιλάτες, το Ballet workout και φυσικά το χορό. Σαν να έχεις την ποικιλία ενός γυμναστηρίου αλλά με λιγότερο κόσμο και το πιο σημαντικό σε ένα χώρο που θα νιώσεις ζεστασιά και οικειότητα, σαν το σπίτι σου.

Αν έχεις παιδιά από 3 έως 11 ετών μπορούν και αυτά να κάνουν τη γιόγκα τους. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, η γιόγκα τους χαρίζει εκτόνωση, ισορροπία, ηρεμία και συγκέντρωση.

Και επειδή η γιόγκα δεν έχει ηλικία, στο Hobnob θα βρεις Iyengar yoga, ευγενική, πολύ ήπια και ευεργετική για ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία. Η σωστή, μεθοδική και εξειδικευμένη κίνηση, χρησιμοποιώντας ειδικά props, μπορεί να ανακουφίσει και να δώσει μεγάλη χαρά σε αυτές τις ηλικίες αλλά και σε όσους ανθρώπους χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη στην πρακτική τους.

Εδώ το πρόγραμμα

Hatha flow morning yoga Τρίτη και Πέμπτη στις 12:00

Breathe & flow yoga (Level 1) Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:30

Vinyasa yoga (Level 2) Τρίτη και Πέμπτη στις 19:15

Yoga kids (3-6 ετών) Τετάρτη στις 17:30 και (7-11 ετών) στις 18:30

Iyengar gentle yoga seniors 65+ Παρασκευή στις 10:30

 

 

hobnob
Καλωσορίσατε στο Hobnob