Top
x
Blog
Yoga Νέα πολύτιμη συνεργασία με την Mamama
Μαρία Ελευθεριάδη

Νέα πολύτιμη συνεργασία με την Mamama

To Hobnob ξεκινά με περηφάνια με νέα πολύτιμη συνεργασία με την Mamama (www.mamama.gr) και τη μαία Μαρία Ελευθεριάδη.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στη φόρμα για τα μαθήματα που θα ξεκινήσουν μέσα στον Γενάρη!

Λίγα λόγια για τη Μαρία

Η Μαρία Ελευθεριάδη και γεννήθηκε στις 06 Μαρτίου 1978 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά το 2001 και το 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος από το 1999 μέχρι τον Ιούλιο 2013 οπότε και παραιτήθηκε οικειοθελώς προκειμένου να αλλάξει ριζικά τον επαγγελματικό της προσανατολισμό και να γίνει μαία. Σε αυτή την απόφαση αλλά και στην μέχρι τώρα πορεία της καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι διαφορετικές εμπειρίες που απέκτησε από τον ερχομό των δικών της παιδιών.

 

Είναι πτυχιούχος Μαιευτικής BSc (Hons) in Midwidery (Applied) (Coventry University),διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού CBC (CBI), διεθνώς πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ (IAIM) , διεθνώς πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Γιόγκα προετοιμασίας τοκετού, βρεφικής και νηπιακής Γιόγκα (Birthlight) και Βοηθός Μητρότητας (CBD,CPD).

 

Μέσα από συνεχή εκπαίδευση και δια βίου μάθηση προσπαθεί να βελτιώνεται, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως επαγγελματίας, προκειμένου να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στις οικογένειες που ζητούν την βοήθειά της, διότι πιστεύει ακράδαντα πως κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να απολαύσει την μοναδική εμπειρία της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας όπως η ίδια επιθυμεί και με απόλυτο σεβασμό. Για τον λόγο αυτό το 2015 δημιούργησε την ΜΑΜΑΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει μια πληθώρα υπηρεσιών οι οποίες σχετίζονται με την κύηση, τον τοκετό, την λοχεία και την μητρότητα έχοντας ως βασικό στόχο αυτή να αποτελέσει μια φωλιά για εγκύους και μητέρες με βρέφη και παιδιά.

 

Yoga για Βρέφη & Νήπια

Βρεφική Yoga Birthlight (3-12 μηνών)

download-3Με ρίζες στην παράδοση, που υπάρχει ακόμα σε αρκετά μέρη της Ινδίας και θέλει οι μητέρες να κάνουν καθημερινά απλές κινήσεις Yoga και μασάζ στα μωρά τους, η Birthlight Baby Yoga έχει προσαρμοστεί στον δυτικό τρόπο ζωής και έχει εμπλουτιστεί σύμφωνα με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες.

 

Πρόκειται για απαλές διαδραστικές πρακτικές βασισμένες στη Yoga που διεγείρουν το μωρό μέσα από το άγγιγμα, την αναπνοή, το ρυθμό, την κίνηση, τη βαθιά χαλάρωση.

 

Τα μαθήματα Birthlight Baby Yoga μεταξύ άλλων είναι σημαντικά για την:

 • download-4υγιή σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους
 •  κοινωνικοποίηση της νέας μητέρας και του βρέφους
 •  ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των γονιών
 •  ενίσχυση του δεσίματος και της αλληλεπίδρασης
 •  ανακάλυψη απολαυστικών μεθόδων δημιουργικού παιχνιδιού

Η βρεφική yoga μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ενώ πάντοτε προσφέρει μια χαρούμενη αλληλεπίδραση.

Τo μάθημα θα ξεκινήσει με το νέο χρόνο κάθε Πέμπτη 17:00-18:00. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@hobnob.gr

Νηπιακή Yoga Birthlight (1-3 ετών)

f3_164Ανάμεσα στις τόσες δραστηριότητες που υπάρχουν για παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι τάξεις SMART Toddler Yoga ξεχωρίζουν γιατί φέρνουν μαζί γονείς και παιδιά (1 – 3 ετών) σε μια ολιστική εμπειρία Yoga.

 

Μέσα σε αυτό το δομημένο πρόγραμμα ασκούνται οι ενήλικες ενώ παράλληλα διασκεδάζουν μαζί με τα μικρά τους. Στα μαθήματα τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά αποκτούν δύναμη, ελαστικότητα, ισορροπία αλλά και μαθαίνουν τη βαθιά χαλάρωση που έρχεται ως αντιστάθμη στην ενεργητική δραστηριότητα.

 

H SMART (Stretch Move And Relax Together) Yoga βοηθάει τον γονιό και το παιδί διότι :

 • f2_211Ενισχύει τη φυσική ευεξία γονιού και παιδιού
 • Δίνει ερεθίσματα για ανάπτυξη των γλωσσικών, ακουστικών και άλλες αναπτυξιακών δεξιοτήτων των παιδιών
 • Θρέφει το πνεύμα και δυναμώνει τους οικογενειακούς δεσμούς
 • Αποτελεί μία κοινή θετική εμπειρία η οποία βοηθάει τις νέες οικογένειες σε μια ίσως δύσκολη περίοδο που συχνά συνοδεύεται απο συναισθηματικά ξεσπάσματα των παιδιών και δοκιμασίες ορίων
 • Οι γονείς επανασυνδέονται με το παιδί που υπάρχει μέσα τους με την δημιουργικότητα και τη διαίσθησή τους. Υποστηρίζει μια αγάπη γεμάτη παιχνίδι και επαφή κατά το μεταβατικό στάδιο όπου τα παιδιά αρχίζουν και αποκτούν μεγαλύτερη κινητικότητα και η σωματική επαφή με τους γονείς είναι συχνά μειωμένη.
Τo μάθημα θα ξεκινήσει με το νέο χρόνο κάθε Πέμπτη 18:00-19:00. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@hobnob.gr

 

Perinatal Birth yoga

pregnant-exercise2-saidaonlineYoga για την εγκυμοσύνη

 

Η Yoga Birthing Lightly αποσκοπεί στην αύξηση της άνεσης των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, ενώ παράλληλα βοηθάει στην μείωση της ανάγκης για ιατρική παρέμβαση, εφαρμόζοντας προσεκτικά επιλεγμένες και δοκιμασμένες ασκήσεις της Yoga.

 

Αποτελεί ήπια γυμναστική η οποία βοηθάει στην μείωση του άγχους με αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης. Οι τεχνικές του Birthlight είναι πρωτοπόρες και προσαρμοσμένες ώστε να είναι οι ασφαλέστερες και οι καταλληλότερες για τις εγκύους.

 

Το πρόγραμμα εμπνεύστηκε από τις μαίες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούν την αναπνοή τους για την εξώθηση, εκπνέοντας χωρίς να σπρώχνουν, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης ή αν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τη γιόγκα, και είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές NICE για την εξομάλυνση της γέννας (2008).

 

Η Birthlight Yoga βοηθάει την έγκυο όχι μόνο στην περίοδο της κύησης αλλά και κατά την διάρκεια του τοκετού με:

 • f10_6Εναλλαγή στάσεων και συνεχή αλληλουχία κινήσεων την ώρα του τοκετού
 • Τεχνικές αναπνοών, οι οποίες βελτιώνουν την αναπνοή της γυναίκας, γεγονός απαραίτητο τόσο κατά την διάρκεια του τοκετού όσο και σε όλη την μεταγεννητική περίοδο
 • Σωματική και συναισθηματική ευεξία, η οποία προκύπτει από τις ασκήσεις και τις τεχνικές χαλάρωσης
 • Ελαστικότητα και σταθερότητα του πυελικού εδάφους, ώστε να υπάρχουν σωστά θεμέλια για την έγκαιρη αποκατάστασή του, ακόμα και όταν η ιατρική παρέμβαση κριθεί απαραίτητη
 • Αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης, όπως επιβεβαιώνουν οι έρευνες (McNabb 2003)
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με το νέο χρόνο κάθε Παρασκευή πρωινό τμήμα 11:30-13:30 και απόγευμα 16:30-18:30. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής!

Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την παρακολούθηση κάποιου τμήματος σε αυτή τη ΦΟΡΜΑ.

hobnob
Καλωσορίσατε στο Hobnob