Η μαγεία του musical στον πολυχώρο Hobnob

Mar / 15

Η μαγεία του musical στον πολυχώρο Hobnob

By / hobnob_admin / 0

Δηλώστε συμμετοχή στα μαθήματα musical του πολυχώρου στη Γλυφάδα και ταξιδέψτε μουσικά, χορευτικά και ερμηνευτικά στο πολυβραβευμένο μιούζικαλ “Nine”.

05/03/2019 Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου

Ο πολυχώρος Hob nob μας προκαλεί να χορέψουμε στους ρυθμούς των χρυσών δεκαετιών με τα φαντασμαγορικά shows και να τρυπώσουμε για λίγο στα κινηματογραφικά μιούζικαλ του Hollywood.

Παίρνοντας έμπνευση από πολύ γνωστά, αλλά και λιγότερο γνωστά  τραγούδια διαφόρων musicals  όπως το Chicago,  West Side Story,  Fame, Chorus Line, La la Land,  αλλά και το Grease το Hob nob δημιουργεί  ένα μουσικοχορευτικό show που μπορούν όλοι να πάρουν μέρος!

 

Γιατί στο Hob nob το musical δεν είναι ένα απλό μάθημα χορού. Είναι μια μικρή παράσταση όπου έχεις τη δυνατότητα να εκφραστείς δημιουργικά μέσα από την πρόζα, το χορό και το τραγούδι.

Ο στόχος των σεμιναρίων είναι οι μαθητές να αφηγηθούνε ενδιαφέρουσες ιστορίες μέσα από το χορό και το τραγούδι. Φυσικά, από το μάθημα δεν λείπουν τεχνικές jazz, μοντέρνου χορού και μπαλέτου προκειμένου να πάρουν εκείνα τα –χορευτικά- στοιχεία για να αυξήσουν την αντοχή και την αυτοπεποίθηση τους.

 

Το πλεονέκτημα του σεμιναρίου musical -απευθύνεται σε όλους και για κάθε επίπεδο- είναι να γυμναστείς με ένα διαφορετικό τρόπο, να διασκεδάσεις και να ταξιδέψεις μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο σε έργα που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία.

Ακόμα και αν ασχολείσαι με κάποιο άλλο είδος χορού μέσα από το musical θα εμπλουτίσεις την κινησιολογία σου και θα λυθείς τόσο χορευτικά όσο και ερμηνευτικά.

Η αρχή έγινε με το “Chicago” και στο νέο κύκλο των σεμιναρίων σειρά παίρνει το “Nine”.

Το πολυβραβευμένο musical –έχει παιχτεί και στην Ελλάδα- αρχικά δημιουργήθηκε από τον Maury Yeston για το μουσικό εργαστήριο του μουσικού θεάτρου BMI, το 1973.  Η ιστορία βασίζεται κατά ένα μέρος στην αυτοβιογραφική ταινία του Federico Fellini 8½ δίνοντας έμφαση στον σκηνοθέτη Guido Contini, ο οποίος φοβάται τα επικείμενα 40α γενέθλιά του και αντιμετωπίζει μια κρίση μέσης ηλικίας, η οποία εμποδίζει τις δημιουργικές του παρορμήσεις και τον εμπλέκει σε ένα δίκτυο ρομαντικών δυσκολιών στη δεκαετία του 1960 στη Βενετία. Ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να βρει την αρμονία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις γυναίκες της ζωής του: την σύζυγό, την ερωμένη, την μούσα, την ατζέντισσα και την μητέρα του.

Η αρχική παραγωγή Broadway άνοιξε το 1982 και έτρεξε για 729 παραστάσεις, με πρωταγωνιστή τον Raul Julia. Μουσικά κέρδισε πέντε βραβεία Tony, συμπεριλαμβανομένου του Best Musical, και έχει απολαύσει πολλές αναβιώσεις.

Δείτε το ερασιτεχνικό πρώτο μας performance για το Musical “Chicago” εδώ!

Δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ!

Τα μαθήματα γίνονται κάθε δεύτερο Σάββατο 17:30-19:30 και ο κύκλος διαρκεί 5 μήνες ( Φεβρουάριο-Ιούνιο).

Δείτε ΕΔΩ και ένα μικρό στιγμιότυπο απο το νέο μας Musical “Nine”.

 

 

hobnob_admin