Top
x
Blog
Γυμναστική 10 χρόνια νεότερη σε 10 ώρες με τη μέθοδο Callanetics!

10 χρόνια νεότερη σε 10 ώρες με τη μέθοδο Callanetics!

Η πρωτοποριακή μέθοδος Callanetics είναι ένας τρόπος ζωής που ανανεώνει και ενδυναμώνει το σώμα, το πνεύμα και τη διάθεση!

Τι είναι όμως αυτή η επαναστατική μέθοδος εκγύμνασης και πως λειτουργεί;

Το Callanetics είναι μια μέθοδος αναερόβιας άσκησης αναγνωρισμένη ως ένας απο τους καλύτερους τρόπους μυϊκής ενδυνάμωσης παγκοσμίως.

Απαιτεί ελάχιστο κόπο αλλά φέρνει θεαματικότατα αποτελέσματα σε σύσφιξη, ενδυνάμωση και καλύτερη σιλουέτα από τον πρώτο μήνα εντατικών μαθημάτων! Για όσους πάλι μπορούν να γυμνάζονται μόνο 2 φορές την εβδομάδα θα δουν μεγάλη διαφορά στο σώμα τους απο το πρώτο δίμηνο! Τα μαθήματα Callanetics γίνονται αποκλειστικά πρωινές ώρες στο χώρο μας στη Γλυφάδα με την πιστοποιημένη και εξειδικευμένη δασκάλα Margarita Kraputskaya.

Ξεκίνησε ως η ιδέα μιας ταλαιπωρημένης από τη φύση γυναίκας που αντιμετώπιζε μεγάλες σωματικές δυσκολίες λόγω της δυσμορφίας του κορμιού της. Ψάχνοντας έναν τρόπο άσκησης, που θα ενδυνάμωνε χωρίς να καταπονεί και να κουράζει, η Callan ανακάλυψε το 1970, το Callanetics..!

Οι ασκήσεις Callanetics βελτιώνουν θεαματικά τη σιλουέτα αλλά είναι εξίσου γνωστές για το πόσο επιτυχημένα βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα υγείας από κακή στάση σώματος, πόνους στην πλάτη, σκολίωση, λόρδωση, κακώσεις ή τραυματισμούς και πολλά άλλα.  Είναι η καταλληλότερη μέθοδος εκγύμνασης για εξασθενημένους οργανισμούς, για τραυματίες, για ανθρώπους με προβλήματα στη μέση ή στις αρθρώσεις, ακόμα και για εγκύους. Αντιμετωπίζει τη χαλάρωση, μειώνει την όρεξη και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στην ελάττωση πόντων από την κοιλιά και τους γοφούς. Ωστόσο τα μυστικά της κρύβονται στην ορθή εκτέλεση των ασκήσεων, πράγμα που μόνον ένας βαθύς γνώστης της μεθόδου μπορεί να σας προσφέρει.

 

Η μέθοδος μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά ως μια ήπια ισοτονική άσκηση που περιλαμβάνει σταθερή επανάληψη κινήσεων μικρής έκτασης (σε αντίθεση με τις μεγάλης έκτασης κινήσεις του Πιλάτες ή της Γιόγκα).

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και ιδρώτα, ο ασκούμενος ακολουθώντας τις επιταγές του εκπαιδευτή του, εξασκείται στις περίπου 45 ασκήσεις ενδυνάμωσης, που αποτελούν και την «καρδιά» της άσκησης.

Με τη συνοδεία απαλής μουσικής, το σώμα χαλαρώνει και η προσπάθεια επικεντρώνεται μόνο σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, οι οποίες και γυμνάζονται σε βάθος. Το «κλειδί» της επιτυχημένης προπόνησης δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της σωστής τακτικής, η οποία και μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα ακόμη και μετά από 2 μόλις μήνες. Η κοιλιά δείχνει περισσότερο γυμνασμένη, οι γοφοί και οι γλουτοί συσφίγγονται και το σώμα αποκτά μια γενικότερα γυμνασμένη όψη ακόμη και αν δεν προπονείστε καιρό.

  • Δεν καταπονεί το καρδιαγγειακό σύστημα καθώς είναι αναερόβια
  • Δεν ασκεί πίεση στις αρθρώσεις καθώς δεν υπάρχουν αναπηδήσεις ή κρούσεις
  • Κάνει καλό στη μέση καθώς με τη διάταση και την ενδυνάμωση των μυών στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς, την κοιλιακή και πυελική χώρα, το σώμα αποκτά μια φυσικότερη στάση και μένει ευθυγραμμισμένο. με την ισορροπία στο μυϊκό σύστημα, η πλάτη δε χρειάζεται να αντιμετωπίζει καθημερινή πρόσθετη καταπόνηση λόγω αδυναμίας άλλων μυών.

Σε τι διαφέρει απο άλλες μεθόδους εκγύμνασης;

  • Έχει γρήγορα αποτελέσματα καθώς 1 ώρα Callanetics ισοδυναμεί με 7 ώρες συμβατικής γυμναστικής ή με 20 ώρες αερόβιας άσκησης.
  • Οι ασκήσεις δημιουργούν ταυτόχρονα μυϊκή σύσπαση και διάταση. Με τη σύσπαση οι μύες δυναμώνουν και με τη διάταση μακραίνουν!

Πολλές stars του Hollywood την επιλέγουν για τα γρήγορα αποτελέσματα που προσφέρει όπως η Madonna και η Gwyneth Paltrow!

 

Η μέθοδος Callanetics δεν κάνει τους μυς ογκώδεις. Δίνει στο σώμα μορφή σφιχτή και σφριγηλή. Εξαφανίζει τα ψωμάκια και σφίγγει τους γλουτούς και την κοιλιά. Είναι εξαιρετική μέθοδος για γυναίκες άνω των 40 ετών και οι ασκήσεις προσαρμόζονται μέσα στο μάθημα στην καθεμία ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες της. Κατάλληλη και ευεργετική ακόμα και σε περιπτώσεις αρθρίτιδας αλλά και σε νευρολογικές και μυοσκελετικές παθήσεις.

Αν λοιπόν θέλετε σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο να πετύχετε απώλεια πόντων, σύσφιξη και ευλυγισία το Callanetics είναι η μέθοδος για εσάς! Μπορείτε επίσης να τη συνδυάσετε με άλλες μεθόδους, όπως η Γιόγκα και το Pilates για πιο άμεσα αποτελέσματα. Ή και με κάποιο αερόβιο πρόγραμμα χορού για καύση σε συνδυασμό με τη σύσφιξη.  Ωστόσο, μη νομίζετε ότι θα κάθεστε και το σώμα σας θα ασκείται ως διά μαγείας. Aπλώς η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλλετε είναι πολύ μικρή και μετά από μία ώρα ούτε θα έχετε ιδρώσει ούτε θα έχετε κουραστεί. Αυτό είναι το θεαματικό Callanetics! Ελάτε να το γνωρίσετε!

ΠΟΤΕ;

Δευτέρα, Τετάρτη στις 10:30 και Παρασκευή στις 10:00

ΠΟΥ;

Στο Hobnob, Πρίγκηπος Πέτρου 39 στη Γλυφάδα

Τηλέφωνο για κράτηση θέσης: 2130418585

 

 

 

hobnob
Καλωσορίσατε στο Hobnob