Top
x
Blog
Ενημέρωση We are all in this together! Online μαθήματα απο το Hobnob και ιδέες για ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο στο Σπίτι!

We are all in this together! Online μαθήματα απο το Hobnob και ιδέες για ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο στο Σπίτι!

We are all in this together!

Όσο ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών για παραμονή στο σπίτι προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας, μπορεί να είναι πρόκληση να βρούμε δραστηριότητες άλλες από τις προφανείς (internet, social media, τηλεόραση). Φτιάξαμε λοιπόν την ομάδα Hobnob “Μένουμε σπίτι!” στο Facebook για να σας ανεβάζουμε βιντεάκια με Yoga, Pilates, Γυμναστική, Χορό και Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά και γονείς στο σπίτι!  Στείλτε μας το ενδιαφέρον σας για τα διαδικτυακά μας μαθήματα συμπληρώνοντας τη ΦΟΡΜΑ ώστε να μάθουμε καλύτερα τι σας αρέσει! Μοιραστείτε με φίλους το νέο για να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα!

*Αν δεν έχετε Facebook μπορούμε να σας στέλνουμε τα βιντεάκια με YouTube link! Στείλτε μας email στο info@hobnob.gr!

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ

Αυτές οι μέρες μπορεί να αποβούν από τις πιο εποικοδομητικές της ζωής σου, αν το επιλέξεις!
1) ΑΣΚΗΣΗ: 20-30 λεπτά καθημερινό περπάτημα ή τρέξιμο την ημέρα έξω, μειώνουν δραστικά το άγχος, εκτοξεύουν χαρά, ενέργεια κι αυτοεκτίμηση, κατοχυρώνουν υγεία, διώχνουν την κατάθλιψη και βοηθούν στο να κατέβουν νέες ιδέες.
2) ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ: Άνοιξε έστω και λίγο τα παράθυρα για να μπαίνει φρέσκος αέρας. Θα αλλάξει την ενέργεια τη δική σου, του σπιτιού και της οικογένειάς σου.
3) ΕΞΕΛΙΞΗ – ΓΝΩΣΗ: Ξεκίνα ένα από τα αδιάβαστα βιβλία που σίγουρα υπάρχουν στην βιβλιοθήκη σου. Βλέπε κάθε μέρα ένα ντοκιμαντέρ είτε από το διαδίκτυο είτε από το NETFLIX. Βρες στο YOUTUBE σπουδαίους ομιλητές είτε Έλληνες είτε ξένους κι άκουσέ τους. Μην αφήνεις την προσωπική σου εξέλιξη στην τύχη.
4) ΣΥΝΔΕΣΗ. Παίρνε κάθε μέρα από τον τηλεφωνικό σου κατάλογο ένα φιλαράκι, που έχεις καιρό να ακούσεις. Μην του στείλεις μήνυμα. Πάρτον τηλέφωνο. Στο τέλος του τηλεφωνήματος σίγουρα θα σε ρωτήσει: «ήθελες κάτι?». Η απάντηση θα είναι το καλύτερο κομμάτι του τηλεφωνήματος «Όχι. Πήρα απλά να δω τι κάνεις». Η μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια έρευνα στην ιστορία του Πλανήτη μας γίνεται εδώ και 80+ χρόνια από το Πανεπιστήμιο του Harvard. Μοναδικό ζητούμενο είναι τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Η απάντηση μία και μόνο: οι ανθρώπινες σχέσεις. Είναι τόσο εύκολο να συνδεθείς με τους συνανθρώπους σου. Συνδέσου!
5) ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ: Πάρε ένα καθαρό τετράδιο και ξεκίνα να γράφεις καθημερινά. Κάτι σαν ημερολόγιο ή λεύκωμα που λέγαμε παλιά. Ξεκίνα να γράφεις τις ευγνωμοσύνες σου (ναι τις ευγνωμοσύνες σου: γκρινιάζεις που θα κάθεσαι μέσα στο σπίτι για κάποιες μέρες αλλά ξεχνάς ότι κάποιοι δεν έχουν σπίτι) τις σκέψεις, τα συναισθήματά σου και ό,τι σου κατέβει. Αυτή η συνήθεια είναι από τις top-3 των χαρούμενων ανθρώπων. Θα σου αλλάξει τη ζωή! Η επιστήμη πλέον αποδεικνύει ότι το καθημερινό γράψιμο μειώνει δραστικά το άγχος, βοηθάει αποτελεσματικά στην κατάθλιψη και χτίζει αυτοεκτίμηση αλλά και υγεία.
6) ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ: ξεκίνα να γράφεις όλα αυτά τα πράγματα που θέλεις να κάνεις σε ορίζοντα μήνα, εξαμήνου, έτους αλλά και δεκαετίας. Βάλε χρώματα και φωτογραφίες στο ταμπλό σου, κάνε το ζωντανό για να μιλάει στο συναίσθημά σου. Τοποθέτησέ το σε εμφανές σημείο να το βλέπεις κάθε μέρα. Κάνε τους στόχους σου γραπτούς και μετρήσιμους. Μόνο το 3% των συνανθρώπων μας παγκοσμίως έχει συγκεκριμένους γραπτούς και μετρήσιμους στόχους. Μετρήθηκε η αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με το υπόλοιπο 97%. Κάποιες φορές οι έχοντες γραπτούς στόχους είχαν έως  και 30 φορές καλύτερα αποτελέσματα.
7) ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ: Να επιλέγεις εσύ τα πράγματα κι όχι αυτά εσένα. Προγραμμάτισε τι ώρα θα ξυπνάς. Προγραμμάτισε τι ώρα κι εάν θα ανοίξεις την τηλεόραση και το FB, βγάλε τις ειδοποιήσεις από το κινητό σου (μόνο θα σε αποσπούν) σχεδίασε τι ώρα θα περπατάς, πότε θα παίρνεις τους φίλους σου τηλέφωνο. Η διαφορά ανάμεσα στους πολλούς και τους λίγους είναι ότι τους πολλούς τους επιλέγει η ζωή, ενώ οι λίγοι την επιλέγουν ξεκινώντας από απλά μικρά φαινομενικά ασήμαντα καθημερινά πράγματα. Όταν θα έρθει η ώρα να την κάνεις το μόνο για το οποίο δεν θα μετανιώσεις θα είναι η τηλεόραση που δεν είδες ή τα social που δεν κωλοβάρεσες.

Λίγοι άνθρωποι τη ζουν τη ζωή. Οι περισσότεροι την αποδέχονται. Κι είναι όλα θέμα συνηθειών. Κάποιοι έχουν τις σωστές συνήθειες, κάποιοι όχι. Πόσο καιρό χρειάζονται να χτιστούν οι παραπάνω συνήθειες? Είκοσι μία μέρες. Μετά την 21η μέρα θα τις κάνεις αυτόματα.

Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να κάνεις RESTART σε κάποια πράγματα στη ζωή σου.

Είναι σα να τρέχεις στίβο και σε κάποια φάση να χαμηλώσουν τα φώτα. Τι θα κάνουν οι πολλοί? Θα σταματήσουν να τρέχουν. Τι θα κάνουν οι λίγοι? Θα συνεχίσουν να τρέχουν. Όταν ξανα-ανάψουν τα φώτα – γιατί θα ξανα-ανάψουν – οι λίγοι θα είναι μπροστά!

Τέλος, αν δεν σας έφτασαν όλα τα παραπάνω συγκεντρώσαμε μια σειρά από ιδέες για να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας στο σπίτι πιο δημιουργικά!

Μάθετε κάτι καινούριο

Είτε θέλετε να μάθετε μια καινούρια ξένη γλώσσα, να βελτιώσετε τις γνώσεις σας στο σκάκι, να γίνετε καλύτεροι φωτογράφοι ή να φτιάξετε το δικό σας website, στο internet πλέον μπορείτε να βρείτε ειδικούς που προσφέρουν τις γνώσεις τους μέσα από online μαθήματα.

 • Coursera:  δωρεάν μαθήματα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο

 • Udemy: πάνω από 100.000 online μαθήματα για χιλιάδες θέματα

 • Code Academy: δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού coding

 • Class Central: δωρεάν μαθήματα από πανεπιστήμια, και εδώ σύνοψη για μαθήματα από Ivy League πανεπιστήμια

 • Khan Academy: δωρεάν μαθήματα σε διάφορες θεματικές και στα ελληνικά

Περιηγηθείτε εικονικά στα καλύτερα μουσεία του κόσμου

Αν και δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, μπορούμε να απολαύσουμε τα αριστουργήματα σε 12 από τα μεγαλύτερα μουσεία όλου του κόσμου που προσφέρουν εικονικές ξεναγήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια έργα τέχνης ή κάποιους καλλιτέχνες να εξερευνήσετε και μαζί με τα παιδιά, ζωγραφίζοντας μετά τις δικές σας εκδοχές στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα βιβλία

Ευκαιρία να διαβάσετε τα βιβλία που έχετε αφήσει ή να ανακαλύψετε καινούρια. Μερικές ιδέες:

Δείτε δωρεάν online τις παραστάσεις της Metropolitan Opera και ακούστε Live Jazz μουσική

 • Μετά την ακύρωση των παραστάσεων η Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση online πρόσβασης στο πρόγραμμά της μέσα από την υπηρεσία Live in HD . Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
 • Έλληνες jazz μουσικοί παίζουν καθημερινά για όλους Live Jazz μουσική στο Facebook  στη σελίδα JazZoo

Ακούστε audiobooks και podcasts

Ακούστε τα αγαπημένα σας βιβλία σε αφήγηση, συχνά από τους ίδιους τους συγγραφείς. Στο Audible μπορείτε να βρείτε μια τεράστια λίστα τίτλων και με μια μικρή μηνιαία συνδρομή (που ακυρώνεται όποτε το θελήσετε) έχετε τα audiobooks στο smartphone ή το tablet σας.

Ανακαλύψτε έναν καινούριο κόσμο στα podcasts που είναι συνήθως σύντομες ηχητικές εκπομπές με τεράστια θεματολογία. Ανάλογα με τη συσκευή τηλεφώνου σας, κάνετε εγγραφή σε όποιο κανάλι σας ενδιαφέρει και ακούτε τα επεισόδια που συνήθως είναι εβδομαδιαία. Το καλό με τα audiobooks και τα podcasts μπορείτε να ακούτε όσο κάνετε κάτι άλλο, μαγειρεύετε ή κάνετε δουλειές στο σπίτι. Κάποιες προτάσεις:

 • Pod.gr: τα πρώτα ελληνικά podcasts από διακεκριμένους συνεργάτες όπως τη Μάγια Τσόκλη στα ταξίδια, τον Παύλο Τσίμα σε συνεντεύξεις με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, το Χρήστο Χωμενίδη με νέες λογοτεχνικές ιστορίες, την Κορίνα Βρούσια για ό,τι έχει να κάνει με τη μόδα, τη Νίκη Λυμπεράκη με ιστορίες του Inside Story και πολλούς άλλους.

 • On Being:  Ένα podcast της Krita Tippet, για την τέχνη της ζωής με θέματα γύρω από την πνευματικότητα, την επιστήμη, την κοινωνική ισότητα, τις τέχνες και την ποίηση

 • 10% Happier: podcast του Αμερικανού παρουσιαστή ειδήσεων Dan Harris που ανακάλυψε το διαλογισμό mindfulness μετά από μια κρίση πανικού στον αέρα, γεμάτο με συνεντεύξεις από τους πιο σημαντικούς δασκάλους διαλογισμού στον κόσμο

 • Gimlet: ιστορίες επιχειρηματιών που ξεκίνησαν μόνοι τους, τα προβλήματα και οι γνώσεις που αποκόμισαν από τη διαδρομή

 • This American Life: πολυβραβευμένο podcast με εκατομμύρια ακροατές, επιλέγει κάθε εβδομάδα ένα θέμα και αφηγείται ιστορίες που σχετίζονται με αυτό

 • Serial: πολυβραβευμένο podcast που αφηγείται μια αληθινή ιστορία σε κάθε σεζόν

 • Death Sex & Money: συζητήσεις για τις συζητήσεις που δεν θέλει κανείς να κάνει

Ξεκαθάρισμα στο σπίτι

Η παραμονή στο σπίτι μπορεί να γίνει μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε πράγματα που αφήναμε για καιρό ή να κάνουμε κάποιες επισκευές ή μικρές εργασίες που ποτέ δεν προλαβαίναμε. Ανοίξτε τις ντουλάπες και διαχωρίστε τα πράγματα που πλέον δεν χρειάζεστε, δωρίζοντας ό,τι δεν σας είναι πλέον χρήσιμο. Αφιερώστε κάθε μέρα σε μια άλλη κατηγορία (ρούχα, βιβλία) ή σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τη μέθοδο Kon Mari της διάσημης πλέον Mari Kondo.

Πάζλ και επιτραπέζια

Ανακαλύψτε καινούρια επιτραπέζια παιχνίδια ή ξεθάψτε αυτά που έχετε καιρό να παίξετε. Αγοράστε ένα μεγάλο παζλ και αφιερώστε μερικές ημέρες σε αυτό – είναι για πολλούς μια δραστηριότητα που φέρνει ηρεμία και συγκέντρωση και για λίγο θα βγάλει το νου σας από τις κακές σκέψεις. Ή φτιάξτε ντόμινο.

Μαγειρέψτε κάτι διαφορετικό ή ιδιαίτερο

Πειραματιστείτε με καινούριες συνταγές που ίσως πριν δεν είχατε προλάβει να μαγειρέψετε. Στο internet υπάρχουν χιλιάδες πλέον κανάλια και blogs με πραγματικά ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Εάν έχετε παιδιά, βάλτε τα και αυτά στη διαδικασία, επιλέξτε μαζί τις συνταγές που θέλετε, διαβάστε τις οδηγίες και αφήστε τα να σας βοηθήσουν.

Μερικά sites που επιλέξαμε:

Για παιδιά

 • Παιδιά μένουμε σπίτι: μια πρωτοβουλία των εθελοντών παιδαγωγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Πρώην Εφόρων και Βοηθών του Κλάδου Πουλιών που συγκεντρώνει πολλές δραστηριότητες μαζί

 • Δωρεάν εκπαιδευτικά applications για παιδιά γυμνασίου από τον καθηγητή Μαθηματικών των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη Β. Κράνια

 • Μαμά Βαριέμαι!: ιδέες για διάφορες δραστηριότητες από το Infokids.gr

Plus τα δικά μας βιντεάκια απο τη δασκάλα μας Μαρίνα Τριάντου! Σύντομα στο νέο group μας στο Facebook!

Tέλος μια ΣΥΝΤΑΓΗ για εύκολη παρασκευή  αντισηπτικού για να μην τρέχουμε συνέχεια στα φαρμακεία!

Keep calm and stay safe!!

 

 

hobnob
Καλωσορίσατε στο Hobnob