Feb / 02

Σεμινάριο ομοιοπαθητικής για ψυχική υγεία “Αξίζω και είμαι καλά”

By / hobnob_admin / 0

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ με τη Δάφνη Βακάλη
ΘΕΜΑ: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ – ΑΞΙΖΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!
(ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ- ΣΤΡΕΣ – ΑΓΧΟΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ)
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
*ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία με την Ομοιοπαθητικό για ψυχική διαταραχή (μετά από κλήρωση).

1ο ΜΕΡΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
«Από τον Ιπποκράτη έως σήμερα».
 Η Ομοιοπαθητική θεραπεύει ασθενείς και όχι ασθένειες!
 Λίγα λόγια για την Ομοιοπαθητική.
 Τι είναι, πως θεραπεύει, ποια είναι τα φάρμακα, σε ποιες ασθένειες ή διαταραχές βοηθάει.
 Η Ομοιοπαθητική θεραπεία συναντά τη γνώση μέσω της γνώσης του εαυτού

ΘΕΜΑ: ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ – ΣΤΡΕΣ – ΑΓΧΟΣ – ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ)
 Ανάπτυξη του θέματος με λίγα λόγια.
 Συμπτώματα, διαφορές, αντιμετώπιση αυτών με Ομοιοπαθητική.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ( ερωτήσεις των συμμετεχόντων στο σεμινάριο και απαντήσεις από την Ομοιοπαθητικό).
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ (ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΙ – ΚΑΤΑΝΟΩ – ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ – ΑΓΑΠΩ – ΣΥΓΧΩΡΩ ).

*ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ*

2ο ΜΕΡΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (για ψυχικές διαταραχές) – Σύντομη περιγραφή.
ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ.

 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ (Pranayama), με την Περσεφόνη Aishwarya (ΕΝ-ΘΥΜΑΜΑΙ – ΓΝΩΡΙΖΩ – ΑΓΑΠΩ – ΕΙΜΑΙ).
Χαλαρώνω, αναπνέω, αφουγκράζομαι το σώμα μου.
Μαθαίνω να με αγαπώ, μαθαίνω να με θεραπεύω.

ΠΟΤΕ: ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2
ΠΟΥ: Hobnob, Πρίγκηπος Πέτρου 39 Γλυφάδα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες 16:00-20:00 (κατά προσέγγιση)
ΚΟΣΤΟΣ: 40 ευρώ early bird τιμή με κράτηση θέσης και κατοχύρωση αυτής με εξόφληση ποσού έως 15/2 μετρητά. 50 ευρώ κράτηση θέσης μετά τις 15/2. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών!
Κράτηση θέσης και εξόφληση στο Hobnob- Δονάτα Λεκατσά: 2130418585 ή στη Δάφνη Βάγια Βακάλη: 6944743818 ή
στην Περσεφόνη Aishwarya: 6974112545

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ
ΔΑΦΝΗ – ΒΑΓΙΑ ΒΑΚΑΛΗ
PG Ομοιοπαθητικός
Πιστ. Ανθοθεραπεύτρια (Bach remedies)
Πιστ. για Κακώσεις αυχένα – ΣΣ
mob: 69447438
vagiavakali@gmail.com
www.vakali-homeopathy.com

Λίγα λόγια για τη Δάφνη
 Σχολή Ομοιοπαθητικής, Diploma – Certificate, Αθήνα.
 Μεταπτυχιακές σπουδές Oμοιοπαθητικής στο Hahnemann College of Homeopathy, London UK.
 Πιστοποίηση ανθοθεραπείας με τα ιάματα του Dr. Bach, από το Bach Center, England.
 Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τραυματολογία). Κακώσεις αυχένα, Σπονδυλικής στήλης, νωτιαίου μυελού.
 Μαθήματα Life Coaching στο ”Life Coach Training Institute”, California.
 Σεμινάρια Ομοιοπαθητικής από ξένους αναγνωρισμένους επαγγελματίες (Dr Sharma, Mani Norland, κ.α) για οξείες και χρόνιες ασθένειες – διαταραχές.
 Συγγραφέας μυθιστορήματος «Η ζωή είναι παιγνίδι» εκδόσεις Ιωλκός, 2014.
 Σεμινάρια Δημοσίων Σχέσεων, Κολλέγιο Αθηνών, 2003.
 Ρέικι, πρώτος βαθμός, 2000.
 Νοσηλευτική Σχολή, Δίπλωμα.
Τα τελευταία χρόνια, εργάζομαι ως Ομοιοπαθητικός στην Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό για τους συν-ανθρώπους μου που ζητούν θεραπεία, σεβόμενη τους νόμους και κανόνες της Ομοιοπαθητικής.

Η θεραπεία για μένα ήταν από την παιδική μου ηλικία τρόπος μετουσίωσης και αλχημείας, σεβασμού και ισορροπίας, η οποία εκδηλώθηκε φυσικά, αφού η ζωή κυριολεκτικά με έβγαλε στο δρόμο της Ομοιοπαθητικής μέσω του πρώτου μου γιού. Την αγάπησα, τη σεβάστηκα και την ασπάστηκα, στην αρχή ‘φανατικά’, κατόπιν, απλά με την αγάπη και το σεβασμό που της αρμόζει. Όταν συναντήσουμε κάτι που βοηθά εμάς ή τους κοντινούς μας, κάποιοι εκδηλώνουμε έντονο ενδιαφέρον να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο. Όταν όμως ‘κάτσει’, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, μέσα μας, το βιώσουμε, το κατανοήσουμε, αυτό από μόνο του αναγνωρίζεται από όλους που μας βλέπουν υγιείς, ήρεμους, χαρούμενους. Αυτό, ΕΙΝΑΙ θεραπεία και αναγνώριση, αυτό είναι η βοήθεια που παρέχουμε στους συνανθρώπους μας, χωρίς ουσιαστικά να κάνουμε ‘κάτι’.
Η Ομοιοπαθητική θεραπεύει κατόπιν Νόμων, κανόνων και γνώσεων και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη και εύνοια που συναντηθήκαμε. Είναι μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ θεραπευτική μέθοδος, η οποία, σύμφωνα με αναγνωρισμένους παγκοσμίως Ομοιοπαθητικούς, όπως ο Jawahar Shah, φτάνει έως το DNA.
Με την Ανθοθεραπεία και τα Ιάματα του Bach (Bach Flowers Remedies), έχω επίσης ‘κοντινές’ σχέσεις από το 2004, αφού συνέβη να συμβεί να τα γνωρίσω σε προσωπικό επίπεδο, έτσι, τα σέβομαι, τα αγαπώ και παράλληλα τα ακολουθώ, μαζί με την Ομοιοπαθητική, όπου συνεργάζονται άριστα.
Είναι μια ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ θεραπεία, η οποία μας βοηθά να απελευθερώσουμε φόβους-φοβίες, ανασφάλειες, αβεβαιότητες, μοναξιά. Φτάνει επίσης σε υψηλά επίπεδα και δρα πέρα από το σωματικό επίπεδο, ήπια και αρμονικά. Μας στηρίζουν και μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε σε περιόδους έντονου άγχους, μη σταθερότητας και μας ανοίγουν το μονοπάτι της αναζήτησης της ψυχής μας προς τον ανώτερο σκοπό.
Τελευταία, μια εξειδικευμένη γνώση για τις κακώσεις αυχένα, σπονδυλικής στήλης και νωτιαίου μυελού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ολοκληρώθηκε.
Είναι μια ΕΙΔΙΚΗ γνώση για συγκεκριμένες κακώσεις στο σώμα.
‘’Όσο περισσότερο κατανοούμε το σώμα, τόσο σεβόμαστε και αποδεχόμαστε πως ο οργανισμός δρα ολιστικά. Όλα τα συστήματα συνεργάζονται για την άρτια και ομαλή λειτουργία του’’.
Με το Coaching δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά, προσεγγίζοντάς το από την αρχή ως εμπειρία γνώσης. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνεται ‘προσεκτικά’, χωρίς να παραβιάζουμε τη βούληση των ατόμων-ψυχών που χρειάζονται κάποιο διέξοδο ή μονοπάτι για να πορευθούν προς την αλήθεια τους. Η κάθε ψυχή είναι ιδιαίτερη, μοναδική και οφείλουμε να σεβαστούμε τους θεϊκούς Νόμους και τη στιγμή της κάθε ψυχής, ώστε ό,τι συμβεί να συμβεί ωφέλιμα, ήπια και αρμονικά. Η κατανόηση της Τελειότητας των ΠΑΝΤΩΝ, είναι ένα μονοπάτι που πάντοτε μας οδηγεί στην απόλυτη ταύτιση, αφού ουσιαστικά μας ελευθερώνει. Ακολουθώντας τη ροή, πάντα προκύπτει αλήθεια, χαρά και έμπνευση.
Προχωρώ λοιπόν με εμπιστοσύνη, ξέροντας πως Όλα είναι ΕΝΑ, όλα είναι ΤΕΛΕΙΑ και όλα είναι ΔΙΚΑΙΑ, κι αυτό διέπει τη ζωή, τη σκέψη και τα συναισθήματά μου. Είμαι βαθιά ευγνώμων για τα πάντα, αναγνωρίζοντας πως όλα είναι μαθήματα και καθαρή θεία φύση και έτσι τα δέχομαι, απλά, γιατί στην απλότητα κρύβεται η αλήθεια πάντοτε.
Και το ταξίδι συνεχίζεται ευτυχώς και ευτυχές ό,τι, όπως κι αν συμβαίνει…

”Είναι πάντα τα ψεύτικα που σε κάνουν να υποφέρεις: οι ψεύτικοι φόβοι και επιθυμίες, οι ψεύτικες αξίες και ιδέες, οι ψεύτικες ανθρώπινες σχέσεις. Παράτα τα ψεύτικα και θα απελευθερωθείς από τον πόνο.
H αλήθεια φέρνει την ευτυχία, η αλήθεια απελευθερώνει”.
Sri N. Maharaj

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Aishwarya
Yoga Instructor – Psychologist
cert. Therapist (Bach remedies)
mob: 6974112545
persefoniss@live.com
f/b: persefoni aishwarya

Λίγα λόγια για την Περσεφόνη
Ως παιδί, η Περσεφόνη ήταν πάντα ενθουσιασμένη με τους συνανθρώπους της. Ένιωθε μια έντονη επιθυμία να καταλάβει και να εξερευνήσει την ανθρώπινη φύση, ώστε μέσω αυτής της γνώσης να μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους και να συμβάλλει στην εξέλιξή τους προς ένα υψηλότερο ιδανικό. Αρχικά, προσπάθησε να προσεγγίσει αυτές τις έννοιες και στόχους μέσω της πανεπιστημιακής της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας το πτυχίο της στον κλάδο της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδικότητα στην Ψυχολογία. Σύντομα, ωστόσο, συνειδητοποίησε πως αυτή η ακαδημαϊκή προσέγγιση, από μόνη της, δεν είναι επαρκής. Χρειαζόταν κάτι Ανώτερο.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της εσωτερικής εξερεύνησης —την προσωπική της οδύσσεια της αυτογνωσίας— η οποία το 2004 την οδήγησε στο διαλογισμό. Μέσα από την υπέροχη πρακτική του δια-λογισμού, σύντομα οδηγήθηκε στη Γιόγκα. Η Γιόγκα την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι όλες οι δυνάμεις και οι Αλήθειες του Σύμπαντος βρίσκονται μέσα στα ανθρώπινα όντα—βρίσκονται ήδη εντός μας. Μετά από 5 χρόνια έντονης πρακτικής διαλογισμού και πολλών ταξιδιών στην Ινδία – τη μητέρα της Γιόγκα – επισκεπτόμενη πληθώρα διαφορετικών ashrams, ήρθε σε μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη επαφή με τις ιδιότητες και την φιλοσοφία αυτής της υπέροχης μεθόδου.
Παράλληλα συμμετείχε σε πολλά satsang (ομιλίες) Δασκάλων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασχολήθηκε και γνώρισε καλύτερα την Ελληνική Φιλοσοφία καθώς και το Βουδιστικό μονοπάτι αυτό απελευθέρωσης και όλα αυτά την ενέπνευσαν ακόμη περισσότερο να εξερευνήσει και να εντρυφήσει βαθύτερα την πνευματικότητα της. Ανακάλυψε ότι η Γιόγκα είναι το μονοπάτι που ενώνει το μέσα με το έξω, το ανώτερο με το κατώτερο ~ εξ΄ού και η σημασία της λέξης “γιόγκα”, που στα σανσκριτικά σημαίνει «ένωση».

Ο τρόπος που προσεγγίζει την Γιόγκα είναι ως μονοπάτι Ένωσης και Θεραπείας. Μιας θεραπείας ολιστικής που επιδρά σε όλα τα επίπεδα του ανθρώπου — το φυσικό/υλικό, το συναισθηματικό, το νοητικό και το πνευματικό επίπεδο. Τα μαθήματα που προσφέρει συνδυάζουν πρακτικές από Ηatha Yoga και Satyananda Yoga. Οι εξειδικευμένες τάξεις περιλαμβάνουν Prenatal (προγεννητική) and Postnatal (μεταγεννητική) Yoga, Kids Yoga (γιόγκα για παιδιά), Αρωματοθεραπεία, Tibetan bowls, yoga nidra, πρακτικές αναπνοών (pranayama) και διαλογισμού.

Η Περσεφόνη έχει ολοκληρώσει ήδη πάνω από 700 ώρες εκπαίδευσης. Τα μαθήματά της έχουν ένα δυναμικό χαρακτήρα και συνδυάζουν την σωματική με την διαλογιστική άσκηση, δίνοντας έμφαση στην εσωτερική επίγνωση.
Προσεγγίζει την γιόγκα με ένα αίσθημα σεβασμού και βαθιάς ευγνωμοσύνης, εκτιμώντας την σωματική ευεξία, την φυσική ζωτικότητα, την γαλήνη αλλά και την εσωτερική γνώση που αυτή η πρακτική τόσο ευεργετικά μας αποκαλύπτει.

~Από το 2018 είναι μέλος της Conscious Yoga Academy και διδάσκει σε Yoga Teacher Trainings.
~Το 2013 εκπαιδεύτηκε στο σύστημα Satyananda Yoga στο Satyananda Ashram Ελλάδος στην Παιανία.
~Ακολούθησε εκπαιδευτικό Hatha Yoga με την Λίντα Καπετάνιου στο κέντρο γιόγκα και ευεξίας “Λωτός”.
~Ύστερα το 2014 διδάχθηκε Prenatal and Postnatal Yoga (προγεννητική και μεταγεννητική γιόγκα) με την Sue Elkind στο N.Y.S.Y.S studio.
~KIDS YOGA με την Χριστίνα Μάτση στο flowerkidsyoga
~ NADA AND MANTRA YOGA TRAINING (Γιογκα ήχου) με τον Μιχάλη Ευαγγελίδη (Mahatman) και τον Στέλιο Καρπαθακη (Anandajyoti).
~ Yoga and Depression (Γιογκα Και κατάθλιψη) με τη Swami Sivamurti Saraswati στο Satyananda Ashram Ελλάδος.
~ Yoga and neck – back issues (θέματα αυχένα και μέσης)
~ Theta Healing με τη Μαρία Τελίδου
~ Workshop Scaravelli Yoga με την Diane Long
~ Activate your spine (ενεργοποίηση σπονδυλικής στήλης)
~ Bach Flower Remedy certification (πιστοποίηση θεραπείας μέσω των Ανθοιαματων Bach)
~ Κλινική Αρωματοθεραπεια Essentia Vitae με τη Μαρία Ζωρζου.
~ Σεμινάρια Διατροφής, ηχοθεραπείαε, reiki 2oυ βαθμού και άλλα ποικίλα σεμινάρια αυτοβελτίωσης που λειτούργησαν και λειτουργούν ως πολύτιμα εργαλεία για την εξέλιξη της και τα μαθήματα της.

Κατηγορίες :
hobnob_admin