Events & Workshops
Εκδηλώσεις
Εναλλακτικός χώρος δράσεων για yoga, χορό, πιλάτες και σεμινάρια με στόχο την άσκηση, την εσωτερική ηρεμία, τη χαρά και την κοινωνικοποίηση!
Jan
17
Fri
2020
Mindfulness διαλογισμός/ Εισαγωγικό μάθημα για καλό σκοπό @ Hobnob
Jan 17 @ 20:15 – 21:00
Mindfulness διαλογισμός/ Εισαγωγικό μάθημα για καλό σκοπό @ Hobnob

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου ώρα 8:15 μ.μ. μετά την Breathe & Flow πρακτική της yoga με την Eva Afentouli σας περιμένουμε σε ένα εισαγωγικό μάθημα διαλογισμού Mindfulness με τον πιστοποιημένο εισηγητή Γιώργο Διακοφωτάκη. Θα ασκηθούμε στο διαλογισμό “Mountain Meditation” – Εστίαση στην αμετάβλητη φύση του πνεύματος μας και όχι στα παροδικά φαινόμενα. Ευχόμαστε με τη δική σας αγάπη να συνεχίσουμε το ταξίδι αυτό του διαλογισμού και να τον εντάξουμε στο πρόγραμμα μας γιατί είναι κάτι που το θέλαμε και το ευχόμασταν καιρό!

Το Mindfulness μπορεί να οριστεί ως εν συνειδητότητα και εστίαση στην παρούσα στιγμή, στο εδώ και τώρα, με ανοιχτό πνεύμα, περιέργεια και αποδοχή. Είναι ένας φυσικός τρόπος μείωσης του άγχους, της διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων και καταστάσεων που βιώνουμε στην καθημερινότητα. Μέθοδος βασισμένη σε αρχαίες μεθόδους διαλογισμού, πλέον χρησιμοποιείται ευρέος και είναι διαδεδομένη στην Ευρώπη και στην Αμερική. Οι τεχνικές της εφαρμόζονται σε σχολεία, πανεπιστήμια, αθλητικές ομάδες, σε χώρους εργασίας κ.α.

Ελάτε να εξασκήσουμε το μυαλό ώστε να μπορεί να λειτουργεί χωρίς “θορύβους” και παρεμβολές!

Καθότι εισαγωγικό το συγκεκριμένο μάθημα θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό και η συνεισφορά μας θα είναι 10 ευρώ ώστε τα έσοδα να δοθούν στο Make a Wish (Κάνε μια ευχή Ελλάδας)!

Jan
18
Sat
2020
Εργαστήρι Σωματικής Έκφρασης Vol 3 @ Hobnob
Jan 18 @ 18:00 – 20:00
Εργαστήρι Σωματικής Έκφρασης Vol 3 @ Hobnob

Εργαστήρι Σωματικής Έκφρασης για τρίτη φορά στο Hobnob! Συνεχίζουμε για να μας μπει όμορφα και δημιουργικά η χρονιά τα δίωρα μηνιαία workshop Σωματικής Έκφρασης! Το Σάββατο 18/1 18:00-20:00 με την αγαπημένη μας Έφη Σταματογιαννοπούλου!

Γνωρίζω το σώμα μου; Την κίνησή μου;
Το ακούω; Το φροντίζω; Το αποδέχομαι;
Πως είναι να εκφράζομαι με το χορό μου;
Πως ακούω τη μουσική; Πως με επηρεάζει;
Τι μου προσφέρει η επαφή με τους άλλος;
Πως είναι να συναντώ τα όρια μου;
Πως είναι να γνωρίζω τον εαυτό μου μέσα από το ίδιο μου το σώμα;

Το σώμα μας περιέχει όλη μας την ιστορία. Όπως οι δακτύλιοι ενός δέντρου έτσι κι αυτό αποθηκεύει την ιστορία της ζωής μας, τις αναμνήσεις μας, τις πεποιθήσεις μας, τις πληγές μας, τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Τι μας προσφέρει το μάθημα της Σωματικής Έκφρασης;

Η Σωματική Έκφραση μας καλεί μέσα από οργανωμένες ασκήσεις να επιστρέψουμε στο σώμα μας, να το ξυπνήσουμε, να θυμηθούμε ξανά τις αισθήσεις μας.
Μας καλεί να κινηθούμε, να εμπλουτίσουμε το σωματικό μας λεξιλόγιο, να πειραματιστούμε, να παρατηρήσουμε και να αφήσουμε το σώμα μας να μιλήσει μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της ομάδας.

“Ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής και του σώματος.”
Martha Graham

-Η Σωματική Έκφραση στοχεύει στην ενεργοποίηση του σώματος και των αισθήσεων.
-Στοχεύει στην έκφραση συναισθημάτων, σκέψεων, ιδεών, εικόνων.
-Στοχεύει στο να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και στη συνέχεια τους άλλους.
-Στοχεύει στη δική μας συνειδητή και ταυτόχρονα αυθόρμητη προσωπική κίνηση, στον δικό μας προσωπικό χορό.
-Στοχεύει στην διασκέδαση και τη χαρά!

Είναι βροχή σε γόνιμο χώμα! Βροχή που δροσίζει, ξεδιψά, ανανεώνει και δίνει ζωή.

Πρακτικές πληροφορίες:
• Το μάθημα δεν έχει επίπεδα αρχαρίων ή προχωρημένων στο χορό. Μπορεί να έρθει και κάποιος που δεν έχει ξαναέρθει. Απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί με την βοήθεια της ομάδας και της μουσικής να δώσει στο σώμα του την ευκαιρία να μιλήσει και να εκφραστεί μέσα από αυτό, σε παιδαγωγούς, ηθοποιούς, εμψυχωτές, ανθρώπους που ασχολούνται με ομάδες.
• Στην τρίτη αυτή συνάντηση θα έρθουμε ακόμα πιο κοντά με το σώμα μας, την κίνησή μας, με το μέσα μας αλλά και τους γύρω μας μέσα απο παιχνίδια και ασκήσεις που έχουμε ξανακάνει αλλά και καινούρια ερεθίσματα.
• Ελάτε με άνετα ρούχα, επίσης στο μάθημα δεν φοράμε παπούτσια.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 213 0418585 Hobnob, Πριγκ.Πέτρου 39, Γλυφάδα ή στο info@hobnb.gr

Πότε: Σάββατο 18/1/20, ώρα 6:00-8:00μμ, κόστος 15 ευρώ.

‘’Αν δεν αγαπήσεις το σώμα κι αν δεν κατανοήσεις το σώμα, δεν μπορείς να ωριμάσεις πνευματικά. Το σώμα είναι ο ναός της ψυχής σου.’’ Osho

Λίγα λόγια για την Έφη Σταματογιαννοπούλου

Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η ενασχόλησή της από μικρή ηλικία με το θέατρο και το χορό την κέρδισε και την οδήγησε στην πόρτα της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης -Μοντέρνοι Καιροί όπου σπούδασε Υποκριτική. Εκεί συναντηθήκε με την Σωματική Έκφραση μέσω της δασκάλα της Susana Noemi Abigador (Εκπρόσωπο της Σωματικής έκφρασης στην Ελλάδα) η οποία την εκπαίδευσε και την πάντρεψε με την Σωματική Έκφραση. Από τότε –εννέα χρόνια τώρα-έγινε κομμάτι της ζωή της.
Επίσης παρακολούθησε σεμινάριο μεθοδολογίας Σωματικής Έκφρασης με τον Agustin Bellusci Tapia (Ισπανία).
Γνωρίζει Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς κι έχει παρακολουθήσει μαθήματα Σύγχρονου χορού, μαθήματα Contact Improvisation, Flamenco και συνεχίζει να εκπαιδεύεται.’’

Το μάθημα της Σωματικής Έκφρασης είναι για κείνη πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και χαράς. Μοίρασμα και επικοινωνία.

Με το σώμα μας, την ομάδα και τη μουσική μπορούμε να βουτήξουμε σε νέες, αποκαλυπτικές εμπειρίες!

Καλή μας απόλαυση!

Jan
19
Sun
2020
Crazy South hop/ Swing party & Κοπή Πίτας @ Kapu
Jan 19 @ 20:30 – Jan 20 @ 00:30
Crazy South hop/ Swing party & Κοπή Πίτας @ Kapu

Το καθιερωμένο μηνιαίο μας Swing party στο Kapu coffee-drinks-cocktails στο Ελληνικό αυτό το μήνα σας περιμένει όλους lindy hoppers και μη σε ένα feel-good party για την Κοπή της Βασιλόπιτας του Hobnob για το 2020! Θα χορέψουμε σε Swing ρυθμούς με Dj τον καταπληκτικό Μιχάλης Κοσμίδης, θα πούμε τα νέα μας, θα κόψουμε την πίτα, θα μοιράσουμε δωράκια και θα πιούμε τα ποτά μας!

Ελάτε απο νωρίς! Το πάρτυ θα είναι αυστηρά 20:30-00:30!
Ανυπομονούμε για το πρώτο πάρτυ της νέας χρονιάς! Χρόνια πολλά σε όλους!

Jan
25
Sat
2020
AK Mobility Hatha Workshop @ Hobnob
Jan 25 @ 18:00 – 20:00
AK Mobility Hatha Workshop @ Hobnob

Μια διαφορετική προσέγγιση στο κόσμο την γιόγκα, παραδοσιακές διδασκαλίες και τεχνικές της Hatha Yoga μαζί με έναν μοναδικό συνδυασμό ενεργοποίησης διαφορετικών μυϊκών ομάδων του σώματος μας. Μια άσκηση που έχει στόχο της την αναπνοή, αλλά και την λειτουργία των μυών του σώματος με επίγνωση. Σε αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο ο δάσκαλος της γιόγκα και θεραπευτής Πάνος Κοντής, θα σας κατευθύνει μέσα από πολλές παραδοσιακές ασκήσεις της Hatha με έναν ξεχωριστό τρόπο. Απομονώστε και ρυθμίστε την αναπνοή του σώματος εκεί που στοχεύετε, δημιουργώντας μια βαθιά διαλογιστική σύνδεση στη μυϊκή λειτουργία της κάθε περιοχής. Το σεμινάριο αυτό θα σας προσφέρει μια μοναδική εξερεύνηση του σώματος σας! Εμπνευστικό και challenging για όλα τα επίπεδα! Μην το χάσετε!

Κόστος: 20 ευρώ & 15 ευρώ για ενεργά μέλη Hobnob

Περιορισμένος αριθμός θέσεων! Δήλωση συμμετοχής μέσα απο το event! Θα σας στείλουμε μήνυμα επιβεβαίωσης για την κράτησή σας!

Βιογραφικό

Ο Πάνος Κοντής ξεκίνησε την πορεία του με την πρακτική της yoga μέσω ενός παραδοσιακού αλλά και θεραπευτικού συνδυασμού. Έχοντας ως βάση την παραδοσιακή Hatha Yoga, ασκήσεις pranayama αλλά και εξερευνώντας το εύρος κίνησης διαφορετικών μυϊκών ομάδων η AK Mobility Hatha Yoga είναι ένα από τις δύο ξεχωριστές πρακτικές του. Η πορεία του συνεχίστηκε στο εξωτερικό δίπλα στον Daniel Rama & Shaktibird εμβαθύνοντας την πρακτική του στον διαλογισμό, τα μάντρας, την γιόγκικη φιλοσοφία και την πρακτική της Hatha & Vinyasa. Η Becoming Balance πρακτική είναι ένας συνδυασμός Hatha & Vinyasa Flow με συνδυασμούς functional κίνησης. Σκοπός της είναι να ενεργοποιήσει το σώμα βάση των 5 βασικών στοιχείων της φύσης ( χώρου, αέρα, νερού, φωτιάς, γης). Η πορεία του με βάση την εξερεύνηση του υπέροχου συστήματος το οποίο ονομάζουμε ανθρώπινο σώμα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς είναι γνωστός και για τις θεραπείες Ταϊλανδέζικη μάλαξης. Ξεκινώντας από την βασική του εκπαίδευση στο Sunshine House δίπλα στον KrishnaTaki ακολούθησε μια προοδευτική πορεία συνεχίζοντας με πιο advanced εκπαιδεύσεις πάνω στο Dynamic, Osteo Thai αλλά και σε πιο επιγκεντωμενα θεραπευτικά σεμινάρια ανά το σώμα. Βασική του αρχή είναι πάντα η αγάπη και ο σεβασμός απέναντι στο ανθρώπινο σώμα, το άγγιγμα με επίγνωση και η σύνδεση του μέσω αυτης της ιερής χορογραφίας.

Jan
30
Thu
2020
Μάθημα γνωριμίας Lindy hop/ Swing και νέο τμήμα αρχαρίων @ Hobnob
Jan 30 @ 21:00 – 22:00
Μάθημα γνωριμίας Lindy hop/ Swing και νέο τμήμα αρχαρίων @ Hobnob

Γίνετε μέλη των Southern Hoppers και μπείτε στη διασκεδαστική παρέα μας αλλά και στη μεγάλη κοινότητα του Lindy hop σε όλο τον κόσμο! Τον Φεβρουάριο ξεκινάμε
νέο τμήμα Lindy Hop-Swing αρχαρίων στο Hobnob! Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας την Πέμπτη 30/1 στις 21:00 και απο Φεβρουάριο κανονικά νέο τμήμα κάθε Πέμπτη 21:00-22:15

Μάθετε περισσότερα στο link που ακολουθεί
https://hobnob.gr/class-detail/authentic-lindy-hop-swing-dance/

και δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα -> https://forms.gle/pYDHi4Hp6Rn7jdgPA

Tα μαθήματά μας γίνονται στο Hobnob, Πρίγκηπος Πέτρου 39 στη Γλυφάδα

Τι είναι το Lindy Hop;
Το Lindy Hop ανήκει στην οικογένεια των Swing χορών και αναπτύχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του ‘20 στη Νέα Υόρκη με επιρροές από Authentic Jazz Dance, Tap, Βreakaway και Charleston. Αν και γεννήθηκε στο Savoy Ballroom από Αφροαμερικανούς χορευτές, στη συνέχεια έγινε αρκετά δημοφιλές, εμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές και χορεύτηκε από πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

Έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό του τη ρυθμικότητα, δίνει στους χορευτές τη δυνατότητα να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της. Για αυτό το λόγο, αν και συγκεκριμένες 6-count και 8-count κινήσεις επαναλαμβάνονται συχνά, ο κάθε χορός μπορεί να διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το στυλ και την προσωπικότητά των χορευτών.

Μέχρι το ‘50 υπήρξε ο πιο δημοφιλής αμερικάνικος χορός της εποχής, ώσπου τη θέση του πήρε το Rock n Roll για να ξαναεμφανιστεί δυναμικά στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.