Top

Yoga Kids 4+ έως 8 και 9-13 ετών

Κάνε εγγραφή και κράτηση τώρα

Yoga για παιδιά 4-8 ετών

Τα παιδιά χαρακτηρίζονται συχνά σα σφουγγάρια που απορροφούν οποιαδήποτε νέα γνώση και ερέθισμα με μεγάλη ευκολία. Σε αυτό το ηλικιακό φάσμα ένα μάθημα yoga στοχεύει στο να προσφέρει όσο το δυνατό περισσότερα νέα ερεθίσματα: νέο λεξιλόγιοιδέεςγνώσεις για το ζωικό και φυσικό κόσμοτα οφέλη των διαφόρων στάσεων της yoga και πληροφορίες για τον κόσμο μας, το σώμα μας κλπ.

Κάθε μάθημα το διατρέχει ένα συγκεκριμένο θέμα (π.χ. το δάσος του Αμαζονίου, μια μέρα στο λούνα παρκ, η άνοιξη, οι αισθήσεις, τα ζώα και τα χαρακτηριστικά τους) που δένει αρμονικά όλα τα παραπάνω στοιχεία κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Όταν όλα τα ερεθίσματα μεταδίδονται μέσω του παιχνιδιού, η ώρα περνάει τόσο ευχάριστα που τα παιδιά δε θέλουν να φύγουν!

Yoga για παιδιά 9-13 ετών

Για τους μεγαλύτερους yogis, 9 – 13 ετών, η δομή των μαθημάτων περιλαμβάνει θέσεις (asanas) συνδυασμένες με τη ροή της αναπνοής. Έτσι κατευνάζεται το κεντρικό νευρικό σύστημα και βελτιώνεται η συγκέντρωση. Είναι πιο δυναμικά μαθήματα, σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να κεντρίζει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων παιδιών.

Στα παιδιά άνω των 9 ετών το μάθημα ξεκινάει με παιχνίδια που βασίζονται σε διαφορετικά είδη αναπνοών. Στη συνέχεια μαθαίνουν και εξελίσσουν asanas (θέσεις της yoga) ανάλογες της ηλικίας τους με στόχο τη συγκέντρωση, τη μυική ενδυνάμωση, την ευλυγισία, την ομαδικότητα και το νευρομυϊκό συντονισμό.

Βασικό στοιχείο του κάθε μαθήματος είναι η εξάσκηση πιο απαιτητικών θέσεων, ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τον εαυτό τους και να βελτιώσουν την υπομονή αλλά και την επιμονή τους. Στο τέλος απολαμβάνουν μερικά λεπτά χαλάρωσης, έχοντας την ευκαιρία να αφομοιώσουν τα οφέλη του μαθήματος και να μοιραστούν ό,τι επιθυμούν.

Τα παιδιά, όπως και οι μεγάλοι, ζουν σε μια κοινωνία που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Τρέχουν για να προλάβουν το σχολείο και τις διάφορες δραστηριότητες, πιέζονται για να έχουν καλούς βαθμούς, θέλουν να είναι δημοφιλή, να ανήκουν σε ομάδες, να συμμετέχουν σε αθλήματα με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνονται ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Η yoga τα βοηθά να αναπτύσσουν την ευγενή άμιλλα, βασικό κίνητρο προόδου στην μετέπειτα ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Τα παιδιά της σύγχρονης εποχής βρίσκονται συχνά σε υπερδιέγερση λόγω της πληθώρας παιχνιδιών και άλλων υλικών αγαθών που τα περιβάλλουν πράγμα που έχει επίδραση στη συγκέντρωσή τους. Περνάνε από τη μια δραστηριότητα στην άλλη χωρίς συγκεκριμένο στόχο και συχνά λανθασμένα διαγιγνώσκονται με διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή Υπερκινητικότητα

Από την άλλη, τα παιδιά περιβάλλονται από αμέτρητους «πειρασμούς» (τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια κλπ) που βρίσκονται μέσα στο σπίτι και έτσι η φυσική τους δραστηριότητα και η άσκηση έχει μειωθεί δραματικά. Όλο και λιγότερα παιδιά περπατάνε ή πηγαίνουν στο πάρκο για να κάνουν ποδήλατο και προτιμούν τις «εικονικές» δρατηριότητες μέσα από μια οθόνη. Τα παιδιά όμως έχουν απόλυτη ανάγκη την τακτική άσκηση. Η κίνηση τα κρατά σε διανοητική εγρήγορση και εξασφαλίζει υγιή ανάπτυξη.

Η συγκέντρωση είναι όπως κάθε άλλη δραστηριότητα: όσο περισσότερο ασκούμαστε σε αυτή τόσο βελτιωνόμαστε. Η συγκέντρωση αναπτύσσεται ιδιαίτερα μέσα από τις στάσεις ισορροπίας, την ώρα του διαλογισμού, της χαλάρωσης και των οραματισμών που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ηρεμήσουν σωματικά και νοητικά.

Η  yoga βοηθάει τα παιδιά να αποβάλλουν αυτή την ένταση και σταδιακά τα μαθαίνει έναν τρόπο ζωής όπου το άγχος δεν έχει θέση και όλες οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται ομαλά. Επιπλέον, επειδή στη yoga δεν μπορεί να «αποτύχει» κανείς, ή να μην είναι «καλός σε κάτι», τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν και να συνυπάρχουν χωρίς το βάρος και την πίεση του να «πετύχουν», ή του να γίνουν «πρώτοι» και να «κερδίσουν».

Έτσι, μπορούν να είναι ο εαυτός τους, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα για τη διατροφή, την ανατομία, το περιβάλλον, όπως και για τις αρχές της yoga που περιλαμβάνουν τη μη βία, την αλληλεξάρτηση, την ένωση σε μια ολότητα και τη διασκέδαση.

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Twist, stretch, heal…

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο
17.00
Yoga KIDS 9-13 ετών
Μαρίνα Τριάντου
17.30
18.30
Yoga KIDS 4-8 ετών
Μαρίνα Τριάντου
17.30
18.30
18.00

Τετάρτη

Παρασκευή

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο
17.00
Yoga KIDS 4-8 ετών
Μαρίνα Τριάντου
17.30
18.30
18.00

Παρασκευή

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο
17.00
Yoga KIDS 9-13 ετών
Μαρίνα Τριάντου
17.30
18.30
18.00

Τετάρτη

No lessons-events available!
Κάνε εγγραφή και κράτηση τώρα
hobnob
Καλωσορίσατε στο Hobnob