Η Yoga είναι μια φιλοσοφία χρόνων αλλά πέρα απο αυτό είναι και μια μοναδική εμπειρία, μια στάση ζωής. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν τη Yoga για να βελτιωθεί η υγεία του φυσικού σώματος μέσω του οποίου αποκτάμε κι ένα πιο γαλήνιο μυαλό. Με τη Yoga μαθαίνουμε πώς να αποσυρόμαστε από το χάος του κόσμου όταν χρειάζεται και να βρίσκουμε έναν ήσυχο χώρο μέσα μας. Είναι σαν ένα ταξίδι αυτογνωσίας μέσα απο το οποίο βγαίνουμε πιο δυνατοί καθώς μαθαίνουμε να κυριαρχούμε στο σώμα μας χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού.

Η βελτίωση της υγείας έρχεται μέσω της αυξημένης συνειδητοποίησης των σωματικών λειτουργιών. Η δύναμη, η συγκέντρωση, η ισορροπία, η κινητικότητα και η ευελιξία επιτυγχάνονται μέσα από τις στάσεις της Yoga (Asanas) και οι δηλητηριώδεις ουσίες και τα απόβλητα αποβάλλονται από το σώμα. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος, το οξυγόνο και η ενέργεια των νεύρων κάνουν το μυϊκό, το αναπνευστικό, το κυκλοφορικό, το πεπτικό, το εντερικό, το αναπαραγωγικό, το ενδοκρινικό και το νευρικό σύστημα πιο αποτελεσματικά.

Αρχίζουμε επίσης να καταλαβαίνουμε πώς η αναπνοή και η στάση επηρεάζουν την ψυχική μας διαδικασία. Διανοητική και συναισθηματική ένταση αποθηκεύονται σε ένα σώμα με αποτέλεσμα την μυϊκή ένταση, τον πόνο, και την ασθένεια. Το ψυχικό άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα πρέπει να βρούν με κάποιο τρόπο ένα κανάλι απελευθέρωσης, αν θέλουμε να νιώθουμε γαλήνια.

Μέσα από τις στάσεις (Asanas) και τις αναπνευστικές τεχνικές της Yoga (Pranayama), η νοητική και η συναισθηματική ένταση  μπορούν να αποφορτιστούν, κι έτσι η ηρεμία του μυαλού γίνεται πιο εφικτή. Τέλος, μέσα απο την τεχνική του διαλογισμού περνάμε πιο εύκολα στο στάδιο της πνευματικής συνειδητοποίησης. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε περισσότερο τον εαυτό μας, τις ανάγκες του, τα όριά του. Μαθαίνουμε πώς να απομονώνουμε τις καθημερινές ενοχλητικές και αγχωτικές μας σκέψεις, αδειάζοντας απλά το μυαλό και καθαρίζοντας την αύρα μας.

Comments are closed.