fbpx
χάρτης
τηλέφωνο
Επικοινωνία
menu

“Move & Heal” Ομάδα Χοροθεραπείας

“Απελευθέρωσε το σώμα σου στο Move & Heal”

Ομάδα Χοροθεραπείας από τον Οκτώβριο

Από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τον Ιανουάριο, ανακάλυψε τη θεραπευτική δύναμη της κίνησης και της έκφρασης. Έλα μαζί μας σε μία μοναδική διαδρομή αυτογνωσίας και ψυχικής ενδυνάμωσης μέσα από την Χοροθεραπεία.

Το Move & Heal θα ξεκινήσει στις 19 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτό σε όσους θέλουν να το δοκιμάσουν και να γευτούν για πρώτη φορά την Χοροθεραπεία. Στη συνέχεια η ομάδα θα μείνει κλειστή μόνο σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι της εξερεύνησης του εαυτού.

Η δημιουργία της ομάδας είναι πολύ σημαντική ώστε οι συμμετέχοντες να νιώθουν ότι βρίσκονται σ’ ένα ασφαλές πλαίσιο στο οποίο μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.

Τι έναι η Χοροθεραπεία?
Η Χοροθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που βασίζεται στην ιδέα ότι το μυαλό και το σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Μέσω της σωματικής κίνησης, μπορούμε να εξωτερικεύσουμε ψυχολογικά και σωματικά μπλοκαρίσματα που ίσως δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε λεκτικά. Σκέψεις και συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν ποτέ, αποθηκεύονται στο σώμα μας και λειτουργούν επιβαρυντικά στην ψυχολογία μας.
Η κίνηση λειτουργεί ως ένας τρόπος να αποκτήσουμε πρόσβαση σε συναισθήματα και σκέψεις, επιτρέποντάς μας να τα επεξεργαστούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Αυτός ο συνδυασμός σωματικής και ψυχικής έκφρασης προσφέρει ένα θεραπευτικό μονοπάτι που ενισχύει την αυτογνωσία και την ψυχική ευεξία.

Ποιά είναι η μέθοδος της Χοροθεραπείας?
Το βασικό μας εργαλείο είναι η σωματική έκφραση, η οποία αντανακλά τη συναισθηματική και ψυχολογική μας κατάσταση. Σκέψου τι μαρτυρά το σώμα σου όταν είσαι χαρούμενος/η, λυπημένος/η ή φοβισμένος/η. Η στάση, οι κινήσεις και οι αντιδράσεις του σώματος αποκαλύπτουν πολλά για το πώς νιώθουμε. Κάθε μικρή αλλαγή που επιτρέπουμε να συμβεί στο σώμα μας — στη στάση μας, στον τρόπο που περπατάμε ή στον τρόπο που ακούμε και αλληλεπιδρούμε με τους άλλους — μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την αλλαγή που επιθυμούμε στη ζωή μας. Μέσα από αυτή τη σωματική αναπροσαρμογή, μπορούμε να ανακαλύψουμε νέες προοπτικές και να βιώσουμε ψυχική ανανέωση.

Γιατί θα με βοηθήσει το Move & Heal?
Το Move & Heal θα με βοηθήσει γιατί προσφέρει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για να εκφραστώ και να κινηθώ ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς ή φόβο κριτικής. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου ο κάθε συμμετέχων μπορεί να συνδεθεί με το σώμα του και να έρθει σε επαφή με τις σωματικές και συναισθηματικές του ανάγκες. Στόχος είναι να απομακρύνουμε την επικριτική φωνή που λέει “Τι κάνω;”, “Πώς φαίνομαι;”, “Δεν το έχω ξανακάνει”, ή “Μου φαίνεται περίεργο”, ώστε να απελευθερώσουμε οτιδήποτε μας βαραίνει. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, μπορούμε να νιώσουμε ελεύθεροι, να εκφράσουμε αυτό που πραγματικά αισθανόμαστε και να προσεγγίσουμε την αλλαγή και τη θεραπεία.

Ποια είναι τα οφέλη της Χοροθεραπείας?
1. Μαθαίνω να ακούω το σώμα μου: Η Χοροθεραπεία με βοηθά να συνειδητοποιήσω τι
μου “λέει” το σώμα μου, αναγνωρίζοντας τις σωματικές εντάσεις και τις ανάγκες μου.
2. Συναισθηματική έκφραση: Μέσα από την κίνηση, μπορώ να εκφράσω συναισθήματα που ίσως δυσκολεύομαι να διατυπώσω με λόγια, προάγοντας έτσι τη συναισθηματική απελευθέρωση.
3. Αυτογνωσία: Καθώς ανακαλύπτω τα μοτίβα κίνησης και τις συναισθηματικές μου αντιδράσεις, αναπτύσσω βαθύτερη επίγνωση του εαυτού μου και των αναγκών μου.
4. Κοινωνική αλληλεπίδραση: Σε ομαδικές συνεδρίες, η Χοροθεραπεία προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθώ με άλλους μέσω της κίνησης, ενισχύοντας την επικοινωνία και την αίσθηση της κοινότητας.
5. Θετικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία: Η σωματική δραστηριότητα και η συναισθηματική έκφραση βοηθούν στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης, ενώ βελτιώνουν τη γενικότερη ψυχική ευεξία.

Μία μικρή γεύση για τη Βάσια Δεμίρη:
Η Βάσια Δεμίρη έχει γεννηθεί στην Αθήνα στις 23/05/1991. Η αγάπη της για τον χορό είχε ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία. Στα 18 της χρόνια, ξεκίνησε να φοιτά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Μετά από λίγο, έδωσε εξετάσεις για τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού, όπου και ξεκίνησε να φοιτά στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού “Ραλλού Μάνου”. Αποφοίτησε το 2015 και αμέσως ταξίδεψε στο εξωτερικό για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της. Είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε σεμινάρια με τους Akram Khan, Hofesh Shechter, Edivaldo Ernesto κα. Επέστρεψε στην Αθήνα και αποφασίζει να δουλέψει με παιδιά. Το 2016 ξεκινά να εργάζεται στην Ερασιτεχνική σχολή χορού Ελπίδα Ζορμπά όπου μαθαίνει μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και μπαλέτο σε παιδιά έως και 18 ετών. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με τα παιδιά του νησιού των Κυθήρων όπου οργανώνει μαθήματα Μπαλέτου και Σύγχρονου. Από το 2018 έως και το 2020 ξεκίνησε να εργάζεται στο DANCCE, δίνοντας μαθήματα Σύγχρονου σε ενήλικες. Μετά την περίοδο του Covid, φεύγει στο εξωτερικό, στην πόλη Πράγα. Εκεί συνεχίζει να δίνει μαθήματα Σύγχρονου σε ενήλικες και μαθήματα Μπαλέτου σε παιδιά. Στις αρχές του 2024, επέστρεψε στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση του πρώτου διπλώματος Yoga καθώς επίσης ξεκίνησε να σπουδάζει Χοροθεραπεία στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσω των Τεχνών. Συνεχίζει να διευρύνει τις γνώσεις της και να εμπλουτίζει τις διδασκαλίες της με καινούριες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους. Δημιουργεί το Move & Heal Workshop το οποίο στηρίζεται στην Χοροθεραπεία και έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής με επιτυχία στην Αθήνα αλλά και την Επαρχία θέλοντας να προσφέρει το δικό της λιθαράκι στην εξερεύνηση του εαυτού μέσω της κίνησης.

 

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στις 18:00 μμ. και μπορεί κάποιος να δοκιμάσει το Move & Heal ελεύθερα!

Εάν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει το Move & Heal , ως μία μεμονωμένη συνεδρία Χοροθεραπείας, θα έχει τη δυνατότητα με drop in είσοδο MONO στις 26/10!

Από τις αρχές Νοεμβρίου η ομάδα θα παραμείνει κλειστή.

Η δημιουργία της ομάδας είναι απαραίτητη και αναγκαία για τους συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Move & Heal.

Ακριβείς ημερομηνίες: 19/10, 26/10, 2/11, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12, 14/12, 11/01, 18/01, 25/01

Χρόνος: Σάββατο στις 18:00-19:30 Τοποθεσία: Hob nob
Κόστος: 60€ για 4 συνεχόμενα Σάββατα Drop-in: 25€ (μόνο για τις 26 Οκτωβρίου)

Για να κρατήσετε θέση για το Σάββατο 19/10 συμπληρώστε τη φόρμα:

Δήλωση συμμετοχής εδώ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε: Κινητό: 6987630414

email: [email protected]

Ανυπομονώ για αυτό το ταξίδι !